Menotti szerint korrupt az argentin futball

2006.06.12. 17:18
Az argentin válogatottal 1978-ban világbajnoki címet szerző César Luis Menotti úgy véli, hazája futballja korrupt. Náluk nincsenek olyan csillagok, mint a braziloknál, de még a németek is több klasszis játékost vonultattak fel az elmúlt évtizedekben, mint Argentína.

César Luis Menotti, az argentin válogatott volt szövetségi kapitánya szerint hazájának labdarúgása a velejéig korrupt. Az argentinokat 1978-ban világbajnoki címig vezető szakember a német Kicker magazinnak úgy fogalmazott, csak néhány tehetséges futballistának köszönhetik a sikereiket. "Különben már ránk borították volna a szemfedőt" - nyilatkozta a legendás szakember a német sporthetilapnak.

A braziloknál sok csillag van

Menotti kifejtette, hogy a klubokat egyedül a játékosok eladásából megszerezhető nyereség érdekli. A nemzeti tizenegy vb-szereplését illetően elmondta, hogy a válogatottban több remek játékos van, de "fénylő csillag" egy sem akad. Ugyanakkor a legnagyobb riválisnak számító braziloknál olyan sztárjátékosok vannak, mint Kaká, Cafú, Roberto Carlos, Ronaldinho, Ronaldo vagy Robinho.

A 67 éves Menotti annak ellenére sem dícsérte a jelenlegi csapatot, hogy a vb eddigi legjobb meccsén 2-1-re verték Elefántcsontpart együttesét. Ezen kívül tett még egy meglepő kijelentést, (ami lehet, hogy csak a német lapnak szólt), véleménye szerint ugyanis a Jürgen Klinsmann vezette német gárda esélyes az aranyéremre.

Menotti szerint a németek nyerhetnek

"A németek mindig összehoznak egy-egy remek csapatot. Erő, egység és némi szerencse a jellemző együtteseikre. És mindig is nagyszerű futballistákkal rendelkeztek: legalább ötven olyan német játékost tudnék felsorolni, akik összevethetők a brazil vagy az argentin nagyságokkal. Elég, ha Beckenbauer, Overath, Breitner, Stielike, Schuster, Littbarski vagy Ballack nevét említem" - mondta Menotti.

Menotti az argentin válogatott mellett dolgozott többek között a River Plate, a Boca Juniors, a Penarol, az Atlético Madrid, a Sampdoria és a mexikói nemzeti tizenegy mellett.  • Hírek
  • Személyi kölcsön