Del Piero ámokfutása zavarta meg az olasz idillt

2006.06.13. 20:55
Elvesztette a fejét az olasz válogatott keddi edzésén Alex Del Piero: a támadó veszekedett társaival, lerúgta fiatal ellenfelét az edzőmeccsen, ámokfutását Marcello Lippi szövetségi kapitány fékezte meg.
Dühösen távozott az olasz válogatott kedd reggeli edzéséről Alex Del Piero. Csapata hétfői 2-0-ás vb-bemutatkozása után a gárda a Duisburg U-19-es (19 éven aluli fiatalokból álló) csapatával játszott edzőmeccset, amikor a támadó elvesztette a fejét.

Lippi fülöncsípte

Önzően elrugdosta a labdákat, társaitól emiatt elnézést sem kért, vitatkozott velük, szabálytalankodott, majd durván rácsúszott egyik tinédzser ellenfelére. Azonnal bocsánatot kért ugyan, de Marcello Lippi szövetségi kapitány megelégelte a viselkedését, a pályára ment, karon fogta, majd a gyep mellett indulatosan leszidta.

A mester visszaengedte a meccsre, Del Piero viszont inkább az öltözőt választotta, és befejezte a tréninget.

Kevesli a nyolc percet

Nem tudni pontosan, miért gurult be a Juventus sztárja, de minden bizonnyal több mint nyolc percet akart játszani az olaszok Ghána elleni meccsén. Lippi előbb Vincenzo Iaquintát cserélte be csatárposztra, a 32 éves klasszisnak alig tíz percet hagyott.

A Gazzetta dello Sport tudósítója szerint nem lett botrány az ügyből, Lippinek eszébe sincs hazaküldeni futballistáját, de biztos, hogy az edzőtábor eddigi nyugodt légkörét megzavarta az eset.  • Bérelnék
  • Bankszámla