Auguszta
-4 °C
2 °C

Az önző Robbent szapulják a hollandok

2006.06.13. 11:10
Kialakultak az első komolyabb viták a németországi labdarúgó-világbajnokságon. A svédek a trinidadiak elleni döntetlen után egymást, a hollandok a szerbek legyőzése után a gyóztes gólt szerző Robbent szidják. Ugyanakkor Hiddink ausztrál kapitány a játékvezetőt szidja, aki szerinte szabálytalan gólt adott meg a japánoknak.

Még csak az ötödik napjánál tart a németországi labdarúgó-világbajnokság, mégis akadnak csapatok, ahol már kisebb összezördülések voltak a játékosok között.

Csapatrészek közötti vita

A svédeknél várható volt a vita, hiszen a vb előtt mindenki úgy vélte, a B-csoport leggyengébb csapata Trinidad és Tobago. Ennek ellenére a magyar csoportból továbbjutott svédek nem tudták megverni őket, pedig a trinidadiak közel egy teljes félidőt emberhátrányban voltak kénytelenek játszani.

A találkozó után a svédek össze is vitatkoztak az öltözőben, a középpályás Frederik Ljungberg első sorban a védőket hibáztatta, akik véleménye szerint folyamatosan rosszul és rossz helyre ívelgették a labdát. A védők "becsületét" a csapatkapitány Olof Mellberg védte meg, aki a támadók töketlenkedésében látta a gyenge szereplés okát.

Robben az önző

A hollandok ellenben nyertek, de így is számtalan bírálatot kapott a szerbek elleni találkozó egyetlen góljának szerzője, Arjen Robben. A Chelsea futballistáját elsősorban csatártársai kritizálták, önzősége miatt. Robin van Persie és Ruud van Nistelrooy is azt vetette a szemére, hogy mindent egyedül akart megoldani, hiába voltak ők jobb helyzetben, Robben akkor sem passzolt.

Hiddink szerint a játékvezető hálás lehet Istennek

Az ausztrál válogatottat irányító Guus Hiddinknek ugyanakkor a negyedik játékvezetővel gyűlt meg a baja. A holland szakember azt nehezményezte, hogy nem nézhette meg a pálya melletti televízión a japánok vezető gólját, amelyet szerinte szabálytalanság előzött meg.

Az biztos, hogy Nakamura beívelése után, az ausztrál kapus, Mark Schwarzer ütközött két japánnal is, de szabálytalanság nem történt, így a kapus bénaságának volt köszönhető a gól. Hiddink a találkozó után - melyet az utolsó hét percben rúgott három góllal nyertek meg csapata - úgy fogalmazott, a játékvezető hálás lehet az Istennek, hogy megfordították az eredményt. Igaz, amikor ezt mondta, még nem látta felvételről a gólt.