A foci-vb jól áll a nőknek

2006.06.13. 13:51
Ezekben az aggodalmas napokban azzal támogathatjuk leginkább a velünk egy háztartásban élő férfiakat, ha szorgosan pakolgatjuk a mikróba a pattogatott kukoricát és ügyelünk a kiegyensúlyozott sörutánpótlásra. Esetleg focis témában öltözködünk, ami ma már jóval túlmutat a bő, nájlon focimezen és a csapatneves téli sálakon.

Vb-s öltözékével bárki kitűnően jelezheti pasija iránt táplált érzelmei hőfokát: ha ön például éppen egy Olaszország-Hollandia mérkőzés után akarja elhagyni olaszdrukker pasiját, bátran öltözzön talpig narancssárgába. Ha viszont szeretetét akarja egyértelművé tenni, a közös strandolás során jelenjen meg a kedvenc válogatott színeiből ihletett bikiniben.

Papucsok, bikinik, rövidnadrágok


Klikk a képre!

Aki nő létére nemcsak személyes okokból vagy divatból drukker, hanem kisujját is odaadná mondjuk Ghána győzelméért, legjobb, ha tetőtől-talpig magára ölti az ország zászlajának színeit. Manapság ugyanis a klasszikus brazil, német és olasz szurkoló ruházat mellett Trinidad és Tobago vagy Elefántcsontpart-fanok sem maradnak nemzetiszínű drukkerruházat nélkül.

Végre a designerek és a divatcégek rájöttek arra, hogy lányok, asszonyok nem szívesen öltöznek a test vonalait alig sejtető, percek alatt bebüdösödő, számozott futballmezekbe, ugyanakkor külsejükkel mégis szívesen jelzik véleményüket a fociról. Idén végre nemcsak zöld-sárga topokat és Holland/Germany/Brasil feliratú pólókat, hanem olyan pompás kiegészítőket is lehet kapni, mint a focialakú és mintájú pénztárca és táska, karkötő, nemzeti színekkel csíkozott felsőrész és az olyan nem túl bonyolult feliratokkal operáló top, mint az "I love Football".

Szurkolóidőn kívül is kimutatható a szimpátia, erre jók a vietnámi papucsok, a bikinik és a forró nadrág néven ismert nemzeti színekből összevarrt rövidgatyák. Ezek legtöbbje a nagyobb sportboltokból és a nemzetközi franchise üzletekből könnyedén beszerezhető.

Kristályokkal kirakott síp focistafeleségeknek


Galéria!

A svéd H&M (Hennes and Mauritz) például rajongói ruházat dömpinggel árasztotta el üzleteit: nemcsak nemzeti színekben pompázó felsőrészeket árulnak a világ legkülönfélébb pontjain - még Budapesten is -, hanem számos kiegészítőt is, mint a labdát ábrázoló pénztárca vagy a megfelelő színkombinációban csíkozott zokni.

Természetesen a nagy divatházak is rámozdultak a vb-re, ők inkább a kiegészítőkben erősek, ezért például foci alakú masnis táskát vagy kristályokkal kirakott sípot terveztek milliomos focistafeleségeknek.

Túlélési praktikák

Összegzésképp elmondhatjuk, a foci-vb-t akkor élheti meg legörömtelibben egy nő, ha tematikus shopping körútra indul. Akadnak persze olyan hölgy drukkerek is, akiknek bár van véleményük a fociról, az nagyon komplex. Annyira, hogy csak úgy tudják kifejezni, ha - jó streakerhez méltóan - pucéran rohannak be a futballpályára.

Goleo, a plüs totemállat
G-olé-o! Goleo VI. a vb kissé nyomi totemállata (akinek a neve a németek által oly nagyon kedvelt szóösszevonás variációkból: Goal + Leo / go Leo, go! / G-olé-o! származik). Azért a hatodik, mert a hivatalos címerállat elbírálásakor hatodik helyen mutatták be és a szám egyúttal a 2006-os évre is utal. A furcsa állat a németek naturista szemléletét is tükrözi: van rajta ugyan egy focimez és stoplis cipő, nadrágot viszont elfelejtettek rá tervezni. A figurát amúgy a Jim Henson Company designerei találták ki, akik a lényegesen jobban sikerült Muppet Show és a Sesame street révén tettek szert a világhírre.


  • Bérelnék
  • Bankszámla