Vidics a vb eddigi legpechesebb játékosa

2006.06.13. 17:15
A szerbek védője, Nemanja Vidics a hollandok elleni bemutatkozó meccset sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, majd a hétfői edzésen súlyos sérülést szenvedett. Ez azt jelenti, hogy az Angliában profiskodó játékos - bármeddig is jutnak honfitársai - már nem szerepelhet a vb-n.

Súlyos sérülése miatt véget ért a világbajnokság Nemanja Vidics, a szerb-montenegrói labdarúgó-válogatott hátvédje számára.

Felesleges kiállítás

A Manchester United légiósa a hétfői edzésen megcsúszott, és a bal térdére esett. Az első orvosi diagnózis szalagzúzódást állapított meg, így több hetes pihenőre kényszerül. Vidic vasárnap, a Hollandiával szemben 1-0-ra elvesztett első meccsen eltiltása miatt nem szerepelhetett.

Vidicset a kiállítása miatt egyébként is sokat támadták, hiszen a Bosznia elleni utolsó selejtező vége előtt öt perccel kapta meg második sárga lapját, egy teljesen felesleges szabálytalanságot követően.

Élete meccsét kellett kihagynia

A játékos egyébként már a vb előtt sem féltette csapatát önmaga hiányától, bár elmondása szerint a hollandok elleni összecsapás lett volna a legkeményebb mérkőzés a karrierjében. Ugyanakkor nagyon nem is bánkódott, hiszen tervei szerint az argentinok ellen tért volna vissza, Hernan Crespo, Carlos Tevez, vagy éppen Lionel Messi ellen.

A szerbek a hollandok elleni vereség után sem tettek le továbbjutási szándékukról, de Ilija Petkovic kapitány megfelelő helyettes híján nem hívott be senkit a keretbe, így már csak 21 játékosra számíthat. A 23-as keretből elsőként fia, Dusan került ki még indulás előtt, főként az országos felháborodás következtében, amikor többen is családi vállalkozásnak nevezték a vb-keretet.  • Hírek
  • Támogatások