Nyolc éve nem lőtt gólt futball-vb-n Franciaország

2006.06.14. 11:13
Már nyolc éve nem nyert meccset világbajnokságon, de még a kapuba sem talált be a francia futballválogatott. 1998-as vb-győzelmük óta négy meccsen, 360 perce gólképtelenek.
Unalmas gólnélküli döntetlent játszott kedden Svájccal a francia válogatott, így továbbra sem tud nyerni, de még gólt lőni sem 1998-as világbajnoki győzelme óta.

Utolsó vb-találatukat Emmanuel Petit szerezte a nyolc évvel ezelőtti finálé kilencvenedik percében, ám azóta négy meccsen egyszer sem ünnepelhettek. 2002-ben a világbajnokság egyik esélyeseként utaztak az ázsiai tornára, ahol Szenegállal, Uruguayjal és Dániával kerültek egy csoportba.

A nyitómeccsen 1-0-ra kikaptak az afrikaiaktól, utána 0-0-ra végeztek a dél-amerikaiakkal, majd simán, 2-0-ra verte őket Dánia, és utazhattak haza. Németországban kedden léptek először pályára, Svájc ellen, és egy újabb 0-0-val 360 percre növelték gólképtelenségi sorozatukat.

A francia keretben négy éve, és ezúttal is ott van Thierry Henry és David Trezeguet, előbbi 33, utóbbi 32 gólt szerzett eddig a válogatottban. Az arsenalos futballista rendre a pályán van, de a Juventus csatárát nem játszatja Raymond Domenech szövetségi kapitány.

Henry és Zinedine Zidane a bal oldalon együtt nem találják a helyüket, a Barcelona gólerős szélsőjét, Ludovic Giuly-t pedig még a vb-re sem vitte el Domenech. Beadásai, elfutásai valószínűleg a csapat következő meccsén, Dél-Korea ellen (június 18.) is hiányozni fognak.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön