Ronaldo, a védők álma

2006.06.14. 12:24
A világbajnoki címvédő brazil labdarúgó-válogatott egygólos győzelemmel mutatkozott be a németországi világbajnokságon. A kifejezetten élvezetes találkozón egyedül Ronaldo játéka számított csalódásnak.

"Nagyon könnyű volt fogni. Játszottam már korábban is ellene, akkor nehéz volt őt tartani, de most semmit nem csinált. Nem tudom mi történhetett vele" - mondta Robert Kovac a horvát válogatott védője a brazilok csatáráról Ronaldóról.

A két válogatott kedden csapott össze a németországi világbajnokságon - a dél-amerikai együttes Kaká góljával nyert 1-0-ra -, és a kifejezetten jó színvonalú találkozón a brazil támadó játékával egyértelműen a mezőny leggyengébbje volt.

Alig ért labdához, alig futott

Robert Kovac a BBC-nek elmondta a vb-k összetett góllövőlistájának vezető helyétől három gólra található brazil, alig futott, mindig csak előtte állt. "Biztos fáradt volt" - mondta némi iróniával Kovac.

Csatlakozott csapattársához Joe Didulica a horvátok cserekapusa, aki elmondása szerint az egész meccsen Ronaldo mozgását követte. "Alig ért labdához, igazán kíváncsi lennék a futó-statisztikájára. Amíg pályán volt, talán ha három-négy alkalommal futott 10-10 métert. Nem is akartam elhinni" - mondta az Austria Wien-ben játszó horvát.

Nagyon rossz volt

Carlos Alberto Perreira, a brazil válogatott szövetségi kapitánya rövidre zárta a Ronaldo-témát, mindössze annyit mondott: "Tényleg nincs csúcsformában". Leonardo, a brazil válogatottal 1994-ben világbajnoki címet szerzett játékos, a BBC szakkomentátora ennél is erősebben fogalmazott, véleménye szerint a kétszeres aranylabdás játékos nagyon rossz volt.

"A meccs előtt azt mondta nekem Ronaldo, még nem elég fitt. Ezt megértem, de azért ennél mozoghatna kicsivel többet" - mondta Kaká, a brazilok győztes góljának szerzője.

A brazilok így is rekorderek

A világbajnoki címvédő Ronaldo gyengélkedése mellett is rekorder lett a horvátok elleni győzelemmel. Ők lettek ugyanis az első csapat a labdarúgó vb-k történetében, amely sorozatban nyolc mérkőzést tudott nyerni. A brazilok a 2002-es vb-n mind a hét találkozójukon diadalmaskodtak, és a horvátok elleni győzelem volt a nyolcadik a sorban.  • Hírek
  • Támogatások