Michelle Wild Ronaldinho-arcú törpére vágyik

2006.06.15. 15:17
Sebeők Jánost, Tillát, Michelle Wildot, Karafiáth Orsolyát, Bálint Antóniát és Dévényi Tibort kérdezgettük szurkolói szokásaikról. Michelle Wild méregdrága kertitörpe-sorozatot csinálna a brazil focisták arcaiból, Dévényi Tibor pedig három kívánságos emlékei miatt szurkol a braziloknak. Tanulságos körkép.
Szurkolói körképet készítettünk random módon kiválasztott - és általunk igen nagyra tartott - celebritásaink körében. Egy hat elemből álló kérdéssorban csak a klasszikus dolgokat szerettük volna megtudni, mégis értek minket meglepetések.

A kérdések
1. Kinek szurkol?
2. Ki a kedvenc focistája?
3. Ki az ősellenség, aki semmiképp sem győzhet?
4. Hol nézi a legszívesebben?
5. Mit fogyaszt közben?
6. Ha nem a kedvence győzne, milyen győzelemmel lenne elégedett?

Sebeők például '54 miatt még mindig haragszik a németekre, mert retró ember, amit az is jelez, hogy az izgalmasabb pillanatokban klasszikus háztartási keksszel csillapítja érzelmi felindulását. Michelle Wild a portugáloknak drukkol, kedvencei fejéből pedig kerti törpe sorozatot mintázna. Dévényi Tibor az erővel van: a braziloknak szurkol és miközben fiával izgul otthonában, néha kicsit fröccsözik ügyelve, hogy közben folyamatosan tartsa Norbi-update diétáját. Karafiáth "Költőnő" Orsolya csak Zidane szép kopasz feje miatt tudja elviselni a vb-t, Bálint Antónia pedig mindig a jobbik csapatnak drukkol. Tilla számára a meglepetés a fontos, azaz, hogy olyan győzzön, akitől senki sem várná.

Sebeők János

1. Nincs kedvenc csapatom, a magyaroknak szurkolnék, de ők sajnos nincsenek kint.
2. Nem vagyok kifejezetten focirajongó, Maradonát annak idején nagyon kedveltem. Platinit nagyra becsültem - azok a korábbi egyéniségek jobban átjöttek, mint mostanában. Én igazából a bokszért lelkesedem, ennek ellenére az utolsó 2-3 meccset meg fogom nézni, ahogy az előző vb-n is megnéztem. Trezeguet gólja nagyon belém égett, a francia csapat játékát nagyon kedveltem.
3. Nem mondom, hogy ki nem állhatom, de a német foci nem áll igazán hozzám közel. Retró ember vagyok, ezért '54 miatt haragszom még a németekre. Lehet, hogy ha abban a történelmi pillanatban az az érem nem ezüst, hanem arany lett volna, most is kint volnánk.
4. Itthon fogom nézni, de nincs kizárva, hogy a törzshelyemen, egy közeli kis kocsmában.
5. Antialkoholista vagyok, de háztartási kekszet annál inkább fogyasztok. Be-be kapok egyet, ha izgalmasabb a helyzet.
6. Ha már a magyarok nincsenek kint, akkor valami alulról jövő csapatnak örülnék, mint Görögország vagy Horvátország. Abban nincs semmi pláne, ha Brazília győz. Szóval örülnék, ha nem a papírforma jönne be.

Michelle Wild

1. A portugáloknak szurkolok. De én eleve részrehajló vagyok, mert a páromnak van egy portugál szórakozóhelye, és ott nézzük.
2. Nincs, de ha kell mondanom egy nevet: Ronaldo. Vagy inkább Ronaldinho, neki viccesebb a feje. Méregdrága kerti törpe szériát lehetne csinálni az arcukkal.
3. Az amerikaiaknak mondjuk nincs túl sok közük ehhez a sporthoz szerintem. Nekik vannak saját sportágaik.
4. A párom szórakozóhelyén, a Sandokanban nézem.
5. Limonádét. Engem nem nagyon kap el a gólmámor, szóval nem is kell rásegítenem alkohollal, mert úgysem tudom átélni.
6. Ha nem a portugálok, akkor a mexikóiak nyerhetnének. Ők is nagyon aranyosak.

Dévényi Tibor

1. Brazíliának szurkolok, mert a három kívánságban a brazil focisták - például a Socrates - nagyon szívesen teljesítették a magyar gyerekek kívánságait.
2. Egy Ronaldinhót nem lehet felülmúlni.
3. Nem lenne tisztességes, ha valakit nem szeretnék. Inkább azt mondanám, hogy aki nem latinos futballt játszik, az nem tetszik annyira.
4. Sok meghívást kaptam, a barátaimtól Fenyő Miki szomszédomig, de végül mindig úgy döntök, hogy inkább itthon nézem. Itt nem kell viselkedni, a fiammal nézzük ketten, aki halálra izgulja magát, én meg őt froclizom.
5. Néha fröccsöt iszom, de nem alkoholozom annyira. Nekem amúgy pont rosszkor van a vb, mert a Norbi update-jén vagyok éppen, így nem mindegy, hogy mit eszem és iszom.
6. Mondjuk az angolokkal ki lennék egyezve, a hagyományos játékuk miatt.

Karafiáth Orsolya

1. Nincs kedvenc. A lényeg, hogy Zidane legyen.
2. Zidane. Főleg mióta kopasz, és nincs az a kínos körhaja.
3. Ősellenség nincs: mivel nincsenek kint a magyarok. Szóval mindegy.
4. Otthon állandóan arra vagyok kényszerítve, hogy halljam, ezért nem nézem inkább sehol. Sajnos a barátok nem mozdíthatók emiatt, de ha valahova, akkor a Deák téri Liberálisok Házába megyek, mert onnan könnyű menekülni.
5. Sört iszom és Nógrádi ropit eszem.
6. Mindegy ki nyer, csak legyen már vége.

Bálint Antónia

1. Mindig a jobbiknak szurkolok, hogy jó legyen a foci.
2. Nincs igazán kedvencem.
3. Nincs ilyen.
4. Otthon nézem, ritkán baráti társaságban.
5. Nincs semmi különös, amit fogyasztanék.
6. Győzelem helyett ki tudnék egyezni azzal, ha a magyarok bekerülnének valamelyik vb-re.


Till Attila

1. Mindig másnak. Az adott meccs előtt döntöm el, igazából nem tudom megmondani, hogy mi alapján. Van, hogy azt mondom, szegény hülyék, nekik drukkolok, de olyan is előfordult már, hogy a meccs közben átálltam a másik csapathoz.
2. Nincs kedvencem.
3. Itt sem mondhatom, hogy lenne ősellenség. Az azonban biztos, hogy a meglepetéseket szeretem. Azt szeretem, ha valaki csak egy kicsit esélyes és felküzdi magát.
4. Otthon nézem a meccseket.
5. Nincs rituális étel vagy ital, bármit eszem vagy iszom közben. Ha úgy adódik semmit, ha meg úgy, akkor meg is vacsorázom közben.
6. Örülnék ha egy meglepetés csapat győzne.  • Hírek
  • Személyi kölcsön