Huligánháború Dortmundban

2006.06.15. 06:53
Szervezett huligánbandák garázdálkodtak Dortmundban a lengyel-német meccs előtt, alatt és után. A rendőrök hajnalig háromszáz szurkolót, fele-fele arányban lengyelt és németet vettek őrizetbe.

Súlyos összecsapások alakultak ki a huligánok és a rendőrök között Dortmundban a lengyel-német meccs után. A rendfenntartók már a meccs előtt mintegy hetven lengyel huligánt vettek őrizetbe, többüknél találtak kést.

A pokol azonban a meccs után szabadult el, Dortmund belvárosában 130 német huliván csapott össze a rendőrökkel. A rendőrök körbezárták a bandát, melynek tagjai üvegekkel dobálták meg őket. Ezzel párhuzamosan több szórakozóhelyen is kisebb csetepaték robbantak ki.


Nézze meg képeinket!

Hajnalig mintegy háromszáz huligánt vettek őrizetbe, de a rendőrségi akció azóta is folyik, a helyi rendőrfőnök nem zárta ki a további letartóztatásokat. Panaszai szerint ilyen helyzetre még nem volt példa Dortmundban, ahol a város főterén mintegy százezer ember gyűlt össze a meccs idejére.

A rendőrség szerint a huligánok szervezettek voltak, sok olyan személy volt, aki "erőszakra készülve, agresszívan és részegen" viselkedett.

Az összecsapásokban rendőr nem sérült meg, és a hatóságok tájékoztatása szerint a huligánok is legfeljebb könnyű sérüléseket szenvedtek. A rendbontást amúgy a helyi rendőrfőnök "csodásnak" minősítette, bár valószínűleg csak a mértékét szerette volna érzékeltetni.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön