Megszületett az FC Klinsmann

2006.06.15. 10:37
A svájci Oliver Neuville-t ünnepli a német sajtó, persze anélkül, hogy megemlítenék szülőhelyét. Mindemellett a morál és az akarat diadaláról is beszélnek a szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann hatására. Az FAZ szerint akár Berlinig is eljuthatnak a németek.

Neuville megváltja Németországot - ezt a címet adta összefoglalójának a Die Welt, és ez a felcím olvasható máris Neuville honlapján is a lengyelek elleni, 1-0-s győzelem után.

A kihagyott lehetőségek fesztiválja

A német sajtó egyöntetűen ünnepli a svájci Locarnóban születésű csatárt. Csereként állt be a lengyelek elleni meccsre, és a szintén becserélt Odonkor beadásából az utolsó pillanatban szerezte meg a németek számára szinte biztos továbbjutást érő gólt.

A Die Welt megjegyzi, hogy a németek korábban a kihagyott lehetőségek fesztiválját rendezték a lengyel kapu előtt, ugyanakkor hozzáteszi: a válogatott gyakorlatilag bejutott a nyolcaddöntőbe a vébén.

A lengyelek nem lőttek gólt


Klikk!

A lap kiemeli, hogy Miroslav Klose és Lukas Podolski, a két német csatár számos lehetőséget hagyott ki. Mindketten egyébként lengyelországi születésűek - de ezt a Die Welt nem jegyezte meg.

A Die Welt szerint Odonkor beállításával adott igazán lendületet Klinsmann a csapatának, s az is hozzájárult a győzelemhez, hogy a lengyel Radoslaw Sobolewskit kiállították a meccs utolsó negyedóra előtt.

Mellékíz Costa Rica után

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szintén dicséri a német csapatot. Szerintük nagyszerű teljesítményt nyújtott a Nationalelf és hihetetlen lelkesedéssel játszottak Ballackék.

A FAZ megállapítja, a Costa Rica elleni győzelemnek volt egy kis "mellékíze", de a lengyelek ellen kiharcolt siker még sokat sejtet a vébé további küzdelmeit illetően. "Óriási intenzitás, nagy tempó, taktikai fegyelem és számtalan gólhelyzet" - így jellemezte a lap a mérkőzést. Az ellenfelek, akik karosszékből nézhették a németek meccsét, alighanem döbbenten ültek a szállodai szobák képernyői előtt, mivel Jürgen Klinsmann csapatától alig-alig várt, érett teljesítményt láthattak.

Berlinig juthatnak?

Az FAZ szerint ha Ballack és társai tartják ezt a színvonalat, akkor messzire juthatnak a mostani tornán, akár Berlinig is. Ott rendezi ugyanis július 9-én a döntőt.

A csapat morálja sohasem lankadt, írja a FAZ, a mindenáron való győzni akarás pedig a legnagyobb kihagyott helyzetek után sem maradt el. Klinsmann csapatát végül a szerencse sem kerülte el - teszik hozzá.

A belezúgás éjszakája

Az általában fanyalgó Spiegel Online is lelkesen üdvözölte a német sikereket. A beleszeretés, a belezúgás éjszakája volt a szerdai a cik címe szerint. A hetilap online kiadása úgy véli: kiemelkedő morál és "energiateljesítmény" jellemezte a német csapatot. Ez pedig megadhatja a lökést a további meccsekhez. A Spiegel azt is megkockáztatja, hogy Klinsmann diadalmámora az utolsó percben szerzett gól után, talán "valami nagyszerű" kezdetét jelezheti.

A Spiegel szerint "a morál, az "akarat és valami különleges győzelme" volt a szerdai.

A lap győzelmet boncolgató másik írásának az a címe, hogy "Megszületett a Klinsmann FC". Ebben azt írájk, vannak olyan futballmeccsek, amelyek nagyszerűbbek, mint az élet. "A tegnapi ilyen volt. Egyszeűen minden összepasszolt."  • Hírek
  • Támogatások