280 milliót kap az államtól az MLSZ

2006.06.15. 19:56
Az állami költségvetésből 800 millió forintot osztanak szét tizernhárom sportág között, melyből a Magyar Labdarúgó Szövetség 280 milliót kap. Az összeget a szövetség vezetői az utánpótlás nevelésre kívánják fordítani.

A Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet (NUPI) 280 millió forinttal támogatja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-programját. Ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be, ahol elmondták, a NUPI az állami költségvetésből évi 800 millió forintot oszt szét tizenhárom sportág között, kizárólag utánpótlásra. Ebből 280 milliót kap az MLSZ, melynek felhasználása során saját szakmai elképzeléseit érvényesítheti.

Fordulópont a magyar fociban

"Ez az év fordulópont lesz a magyar labdarúgás életében, mindent megteszünk azért, hogy sikeres legyen a szövetség utánpótlás-nevelő programja" - mondta Szabó Tamás, a NUPI igazgatója. Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke hozzátette: Magyarország akkor lehet igazán európai, ha rendelkezik megfelelő létesítményekkel, ahol értékes szakmai munka folyik.

"Az alapokat gyermekkorban kell elsajátítani, ezért kiemelten fontos, hogy a legfiatalabbak is ideális körülmények között sportolhassanak, ehhez nyújt segítséget a NUPI" - tette hozzá Világosi.

Viharverten is szeretjük

Kisteleki István, az MLSZ elnöke megköszönte a bizalmat, majd elmondta, hogy az olimpiát 12, a németországi világbajnokság meccseit az egy hónap alatt pedig összesen 30 milliárdan nézik a televízióban.

"Reméljük, mi is rendezhetünk 2012-ben olyan kiemelkedő sporteseményt, amely több milliárd embert ültet a képernyők elé. A magyar futball jelenleg viharvert, de így is szeretjük. Ha sikerül elnyerni a hat év múlva sorra kerülő Európa-bajnokság rendezési jogát, azzal a magyar labdarúgás és az ország is felzárkóztatható a kontinenshez" - jelentette ki Kisteleki.

Kisteleki megint ígérget

A tájékoztató végén újságírói kérdésre válaszolva Kisteleki úgy nyilatkozott: az MLSZ arra törekszik, hogy az élvonalbeli bajnokság következő szezonjában 16 olyan együttes szerepeljen, amely megfelel a nevezési feltételeknek. A 2006/2007-es pontvadászatra csütörtökön éjfélig kell nevezniük a csapatoknak. Az MLSZ csak annak a sportszervezetnek a jelentkezését fogadja el, amelynek nincs semmilyen tartozása.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön