Anglia jobban ünnepli Rooneyt, mint a továbbjutást

2006.06.16. 14:24
Anglia két kör után már bejutott a labdarúgó vb legjobb 16 csapata közé, az angol sajtó mégsem csak emiatt boldog. Számukra sokkal nagyobb örömöt jelent, hogy visszatért a válogatottba Wayne Rooney, a Manchester United támadója. Az áprilisban lábközépcsonttörést szenvedett játékost csapattársai is boldogan üdvözölték, míg Eriksson kapitány szerint lesz még ennél jobb formában is játékosa.

Anglia a Trinidad és Tobago elleni 2-0-val már bejutott a 16 közé a németországi labdarúgó-világbajnokságon, a szurkolók és a sajtó azonban nem a nehezen megszerzett győzelemmel van elfoglalva, hanem Wayne Rooney visszatérésével.

"Egy kis lépés Rooney-nak, hatalmas lépés Angliának. A remény neve Wayne" - írta a The Times. A Daily Mirror ugyanakkor arról számol be, és örvendezik, mert Rooney ismét itt van és Anglia újra álmodozhat.

A játékosok lelkesen üdvözölték visszatértét

A játékostársak szintén lelkesen üdvözölték a Manchester United üdvöskéjének pályára lépését. "Wayne a mi emberünk" - jelentette ki Steven Gerrard, aki a trinidadiak ellen remek ballábas lövésével biztosította be a győzelmet. Frank Lampardszintén örömének adott hangot: "Nagyszerű, hogy ismét köztünk lehet" - mondta a Chelsea kapitánya, aki a brit lapok nem kíméltek gyenge játéka miatt.

Egyedül talán Michael Owen nem örül felhőtlenül az áprilisban lábközépcsonttörést szenvedett Rooney visszatérésének, mivel őt cserélte le Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány. "Ha a padon kell ülnöm, mert az edző így tartja helyesnek, akkor ezt elfogadom" - nyilatkozott diplomatikusan a 26 éves támadó.

Eriksson szerint lesz még jobb is

Rooney 32 percet volt a pályán, s ez alatt sokat nem tett hozzá a játékhoz. "Wayne még nincs százszázalékos állapotban, az a fontos, hogy ismét játszhatott. Lesz még jobb is" - vette védelmébe Eriksson a fiatal támadót. Erikssonnak egyébként az utolsó csoportmeccs külön izgalmakat is tartogat, ugyanis kedden szülőhazája, Svédország ellen kell irányítania az angol válogatottat.  • Hírek
  • Támogatások