Ágnes
-1 °C
2 °C

Sokkos állapotban a szerbek legjobb csatára

2006.06.17. 12:57
Az eddig csalódást okozó volt szocialista országok közül az ukrán kapitány, Oleg Blohin és az egyik legjobb szerb játékos, Mateja Kezsman a sajtón keresztül kért bocsánatot és elnézést szurkolóiktól. Csak ajánlani lehetne ezt a mentalitást magyar társaiknak, de ők inkább azt favorizálják, amit a magyarul is tudó lengyel elnök: a mentegetőzést, illetve a büszkeséget a vereséget után.

Eddig nem a volt szocialista országokról szól a németországi világbajnokság, hiszen az eddigi meccseken mindössze három gólt rúgtak, és tizenötöt kaptak. Az ötből egyedül a csehek voltak eredményesek, a szerbek és az ukránok eddig tízet kaptak. Nagy divat lett viszont, hogy a teljesítményükért a sajtóban kérjenek elnézést a játékosok, edzők.

A legszörnyűbb rémálmát is felülmúlta a valóság

A szerb csatár, Mateja Kezsman így tette meg ezt nyilvános levelében a Danas hasábjain: "elnézést a tettemért, ezt a legszörnyűbb rémálmomban sem tudtam volna elképzelni. Még mindig sokkos állapotban vagyok, és nem tudom, mi okosat mondhatnék. Bár a kiállítást túl szigorú ítéletnek érzem, vállalom a rám eső felelősséget a kudarcért." A szerbek megsemmisítő, hatgólos vereséget szenvedtek az argentinoktól.

Kezsman, válogatottja harmadik, befejező csoportmérkőzésén már nem lehet ott a pályán. Az Atletico Madrid játékosa a hat évvel ezelőtti Európa-bajnokságon mindössze harminchét másodpercet töltött a pályán, mert becserélése után beleszállt egyik norvég riválisába, és azonnal kiállították.

Kezsman nagyon magabiztosan nyilatkozgatott

Akkor úgy emlékezett vissza, hogy hősként fogadták, mert a hazájában szeretnek harcolni, most azonban feltehetően másként néznek rá, mert előzetesen nagyon magabiztosan nyilatkozott.

A tanulságokat úgy tűnik gyorsan levonta a szerb kapitány, Ilja Petkovics is, aki bejelentette: hazaérkezésük után benyújtja lemondását.

A spanyolok elleni kissé megalázó, négygólos vereség után az ukránok szövetségi kapitánya, Oleg Blohin szintén a sajtón keresztül kért bocsánatot az eredményért.

Az ukránok szégyellték magukat

Kinyilvánította: valamennyi játékossal együtt szégyelli magát, és ígéretet tett arra, hogy Tunézia és Szaúd-Arábia ellen sokkal jobban fognak játszani. Kijevben egyébként zavargások törtek ki a kudarc után, az indulatokat a rendőrségnek kellett megfékeznie.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség magyarul is jól beszélő elnöke, Michal Listkiewicz már visszafogottabb volt, csak annyit mondott kiesésük után, hogy sajnálja a szurkolókat, akik nagy számban nézték meg a válogatottat.

A lengyelek is kezdik a hantát a vállalható vereségekről

Majd az egykori játékvezető igazi magyaros szokásként mentegetőzött is, és a németek elleni vereséget úgy minősítette, hogy az akkor mutatott játékra büszkék lehetnek. (Lehmann-nak mindössze egyszer kellett védenie.)

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft