Bernadett
0 °C
4 °C
Jégkorong
Percről Percre

A 'semlegesek' közül a magyarok nézik a legtöbben a vébét

2006.06.18. 15:53
A vébére ki sem jutott nemzetek közül a magyarok nézik a legtöbben a világbajnokságot - derül ki az Initiative brit médiaelemző összesítéséből.
A magyarok nézők 13 százaléka követi a vébé történéseit a televízió előtt - ez magasabb arány, mint néhány olyan nemzeté, amelyek kint vannak a világbajnokságon - írja a Reutersre hivatkozva a Vasárnapi Hírek.

A briteknek például csak 9, a franciáknak pedig csupán nyolc százaléka nézi a vébét.

Érdekes, hogy magyarokhoz hasonlóan magas arányban csak a bolgárok nézik a meccseket, legalábbis azon nemzetek közül, amelyek nem jutottak ki a tornára. Mindez azért is különleges, mert a bolgárok éppen a magyarokkal azonos selejtezőcsoportból buktak ki. A balkáni ország nézőinek 12 százaléka követi egyébként tévén a vébét.

A magyarok és a bolgárok után a sikertelen, de focirajongó nemzetek sorában a norvégok és az osztrákok következnek 10-10 százalékos nézettségi aránnyal. A húsz legnagyobb nézőszámmal rendelkező ország közül egyébként hét nem jutott ki a vébére.

A résztvevő államok közül a németek a legszorgalmasabbak közé tartoznak: náluk 14 százalékos a vébé nézettsége, pedig ők személyesen is kimehetnének a meccsekre.