Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Örökre el akarták tiltani a togói játékosokat

2006.06.18. 17:36
Kapcsolódó cikkek (1)
A togói játékosok ismét sztrájkolni akartak, mert továbbra sem kapták meg előre kialkudott prémiumukat. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végül rábírta a futballistákat, hogy szálljanak fel a gépükre, és játsszák le a Svájc elleni meccset.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hathatós és erélyes közbelépésére volt szükség a togói játékosok sztrájkjának beszüntetéséhez.

Kétórás késés

Az afrikai együttes futballistái nem voltak hajlandóak felszállni a hétfői, Svájc elleni - három órakor kezdődő - csoportmeccsük helyszínére, Dortmundba induló repülőgépre. Kijelentették, csak akkor utaznak el a találkozóra, ha megkapják a május tizedikére megígért prémiumukat.

A labdarúgókat egy rövid megbeszélés után a FIFA illetékesei vették rá arra, hogy elutazzanak a mérkőzésre. A csapat így több mint kétórás késéssel kelt útra.

Beszélgetés várható

"Ilyen helyzetben közbe kell avatkoznunk" - mondta Markus Siegler, a FIFA szóvivője. "Nem kellett sokáig győzködnünk a futballistákat. Megértették, hogy pályafutásuk szempontjából végzetes következményei lehetnek annak, ha nem lépnek pályára Svájc ellen. Természetesen hamarosan a togói szövetség vezetőivel is leülünk beszélgetni, ha nem rendeződik a helyzet."

A szóvivő nem beszélt arról, milyen szankciókat alkalmaztak volna, de könnyen előfordulhat, hogy még az örökös eltiltást is kilátásba helyezték.

Pereskedés várható a főtitkár és a kapitány között

A togói szövetség ötvenezer euró prémiumot ígért a nemzeti együttesnek a világbajnoki részvétel kivívásáért, a fizetési határidő május tizedikén lejárt. Otto Pfister szövetségi kapitány június kilencedikén bejelentette lemondását, mert a pénzükre váró futballistákat nem tudta rávenni az intenzív edzésre.

Három nappal később a játékosok kérésére Pfister visszatért a gárdához. Assogbavi Komlam, a togói szövetség főtitkára kijelentette: a szakvezető tehet mindenről, a káosz azért alakult ki, mert a tréner alkoholista. A német szakember tagadta a vádakat, felháborodott, egyúttal beperelte Komlamot.

Kézenfogva magyarázott a kapitány

Az edzéseket továbbra is vezetheti a több afrikai csapatnál is megforduló Pfister. A pénteki tréningen készült kép bejárta a német sajtót, amikor kézen fogja a csapat sztárját, Adebayort, és úgy próbál a lelkére hatni, egyszersmind a taktikát felvázolni.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft