Isten kezével hergelte az angolokat Messi

2006.06.19. 15:31
A pályán állnának bosszút Lionel Messin és az argentinokon az angolok. A fiatal argentin sztár Maradona híres kezezős góljára emlékeztette cipője feliratával az angolokat, akik egyelőre még visszafogottak.

Az angolokat hergelő focicipőben lépett pályára Lionel Messi, az argentinok tinisztárja a Szerbia és Montenegró-i válogatott pénteki alázásakor. A Daily Mirror brit bulvárlap szerint az "argentin zsoldos" cipőjén spanyolul az "Isten keze '86" felirat volt látható, egyértelmű utalásként Maradona legendás kezezésére, amivel az akkor világbajnoki címet is szerző argentinok 2-1-re győztek a negyeddöntőben az angolok ellen.

Messi Adidas cipőben focizott, a sportszergyártó teljes szériát gyártott az "Isten Keze" termékekből, többek között melegítőfelsőt is lehet kapni a felirattal.

A pályán állnak bosszút

Bár a Mirror szerint Messi egyértelműen az angol szurkolókat akarta felhergelni, ez még úgy sem sikerült, hogy a Mirror szinte az egész angol szurkolótábort végigkérdezte, mit gondolnak a provokációról. "Angolok vagyunk, azt hiszem megbírkózunk ezzel" - felelte például az 55 éves bristoli csőszerelő, Robin Phipps. Messi azért szerinte is "siralmas".

Az egykor rendőrként dolgozó Roy Smith szerint is "egyszerűen nem kell törödni vele [Messivel]". "Csak fel akar zaklatni minket, de mi angolok felette állunk az ilyesminek" - tette hozzá. Nyilván ő is, mint az összes angol, meg van győződve róla, hogy a csapat világbajnokságot nyer, és ebben szerintük Argentina sem akadályozhatja meg őket.

Lionel Messi

Ebben a szellemben nyilatkozott a brit szurkolók szövetségének vezetője, Kevin Miles is, aki szerint "majd a pályán bosszút állunk". Amúgy is, szerinte Messi "hülyeségeket beszél", a felirat meg jelzi, hogy az argentinok is tisztában vannak vele, hogy Maradona csalt.

Még mindig fáj

Steve Hodge, aki játszott is az emlékezetes meccsen, nem sértődött meg. "Olyan régen történt már" - nyilatkozta a Mirrornak. Messi amúgy is megússza a fricskát, hiszen "elég jó játékos" - mondta a 24-szeres válogatott Hodge.

A 18 éves Messi egyébként meg sem született még, amikor Maradona bal öklével átütötte a győztes gólt Peter Shilton, az angol kapus feje fölött. A Mirror munkatársai felfigyeltek rá, hogy - ahogy írták - a "béna szerbek" elleni meccsen Maradona bal kisujja le volt ragasztva. Szerintük azért, mert még mindig fájhat neki, ahol a labda húsz éve megütötte gólszerző kezét.  • Bérelnék
  • Bankszámla