Jegyekkel üzérkedett az afrikai focifejes

2006.06.20. 14:47
Háromszoros áron adta el ajándékjegyeit a Botswanai Futballszövetség elnöke az angol szurkolóknak csapatuk Trinidaddal szembeni összecsapása előtt. A FIFA elnöke azonnal hazazavarta a bűneit megvalló vétkest.

Példanélküli esemény történt a vébén, a FIFA ténylegesen kirúgta egyik, jegyüzérkedésen kapott munkatársát. Ismail Bhamjeet, a Botswanai Futballszövetség elnökét, egyben a FIFA pénzügyi bizottságának tagját már haza is küldték Németországból, miután beismerő vallomást tett.


Ismail Bhamjee

Bhamjee elismerte, hogy háromszoros áron adott túl a vébémeccsekre kapott repijegyein. A jegyek elosztása - a szurkolóknak csupán a jegyek 19,2 százaléka jutott, míg a szponzoroknak 27 - amúgy is botrányokat okozott már, főleg amióta kiderült, hogy a McDonald's is a jegyüzéreknek adta át jegyeit. Nem csoda, hogy a FIFA elnöke, Sepp Blatter személyesen vezette a vizsgálóbizottságot, ami végül lemondásra kényszerítette Bhamjeet, akit azonnali távozásra is felkértek.

Blatter tájékoztatása szerint az esetre egy brit újságíró hívta fel a figyelmüket. A FIFA ezután nyíltan szembeszállt üzérkedő tisztviselőjével. Bhamjee darabonként 380 euróért adta el eredeti értékükön 127 eurós jegyeit a június 15-i Anglia‐Trinidad és Tobago mérkőzés előtt.

Bhamjee az első magas rangú futballszövetségi vezető, akit meg is büntetnek azért, hogy tiszteletjegyeivel üzérkedik. A trinidadi szövetség vezetőjét, aki konkrétan családi vállalkozásán keresztül értékesítette a FIFA-tól kapott ingyenjegyeit, egyáltalán nem szankcionálták, csupán mert a lebukás után kiszállt a jegyeket értékesítő vállalkozásból, írja a Guardian.  • Hírek
  • Személyi kölcsön