Owennek öt hónapot kell kihagynia

2006.06.21. 13:22
Fél évig nem léphet pályára Michael Owen, az angol válogatott és a Newcastle United csatára. A játékos a keddi angol-svéd meccs második percében rosszul lépett, jobb térdében valószínűleg elszakadt a keresztszalag.
Öt hónapig nem léphet pályára Michael Owen, az angol válogatott kedden megsérült játékosa.

Rögtön látszott, hogy súlyos

A sztárcsatár a csapat Svédország elleni csoportmeccsének második percében egy könnyű passz után rosszul lépett, kifordult a térde. Azonnal le kellett cserélni, az első hírek súlyos gondról szóltak, hamar kiderült, a világbajnokságon már nem játszhat.

Pontosan csak a szerdai röntgenezéskor állapították meg: a futballista jobb térdében súlyosan megsérült a keresztszalag, és hosszú pihenő vár rá. A skysports.com első tudósítása még nem jelöli, teljes szakadásról van-e szó, de a gyógyulására becsült időből erre lehet következtetni.

Nem rég tért vissza csonttörés után

A 26 éves játékosnak múlt szilveszterkor egy angol bajnoki meccsen a lábfejében tört el egy csont, emiatt négy hónapig nem játszhatott, és visszatérése óta sem sikerült régi formáját visszanyernie. Eleinte panaszkodott, még fáj a lába, de a vb idején már azt mondta, teljesen meggyógyult.

Az angolok mindkét korábbi csoportmeccsén lecserélték a második félidőben, mert gyengén játszott. Kedden a rossz mozdulat miatt kúszva hagyta el a pályát - az oldalvonal mellett esett össze, de nem akarta megzavarni a játékot -, majd hordágyon vitték az öltözőbe.

Newcastle-ben üldözik a sérülések

Owen tavaly szeptemberben igazolt a Real Madridtól a Newcastle Unitedbe, ahol három hónap alatt hét gólt lőtt a bajnoki meccseken. Egy mérkőzés kivételével a teljes tavaszi szezont kihagyta, a válogatott felkészülési meccsein egy gólt szerzett.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön