Emőke
-4 °C
9 °C

Kaká elmondta, mi a brazilok játékának baja

2006.06.22. 10:47
Mindkét csoportmeccsüket megnyerték eddig a brazilok, de négy éve sokkal látványosabban futballoztak. A Milan irányítója, Kaká szerint a két statikus csatár, Adriano és Ronaldo nem találta meg eddig az összhangot Ronaldinhóval, emiatt játszottak gyengébben.

A világbajnoki címvédő, és a harmadik mérkőzésére készülő brazil válogatott eddig kissé elmaradt a várakozásoktól, ugyan még nem kapott gólt, és begyűjtötte a lehetséges hat pontot, nagy sztárjai némileg formán kívül játszanak.

Két statikus csatár

A Milan irányítója, Kaká a német Bildnek nyíltan beszélt arról, miért játszanak gyengébben, és ő a tompaság legfőbb okát Ronaldinho játékában látja.

"Az edzéseken teljes felmentést kap, úgy játszhat, ahogy csak akar, mégsem ez a legnagyobb probléma. A Barcelonában két olyan játékos - Eto'o és Guily - mögött játszik, akik gyorsak és állandóan mozgásban vannak, a mi két csatárunk azonban teljesen mások. Adriano és Ronaldo is statikusak, és lassabbak" - magyarázta. Arról persze érthetően nem beszélt, miért ők ketten kapnak lehetőséget, miért nem a sokkal lendületesebb Robinho.

Nem lehet mindig varázslat

A szakvezető, Carlos Alberto Parreira csak annyit jegyzett meg eddig a gyengébb játékról: "nem lehet mindig varázslat a pályán. Gyakran harcolni kell. El kell fogadni, hogy a győzelem a show." A japánok ellen csütörtök este felszabadultan játszhatnának, de aligha fognak, mert várhatóan a pihenésre helyezik a hangsúlyt.

Ronaldinho is véleményt alkotott, ő is szűkszavú volt, mondandóját úgy lehet összefoglalni, hogy a válogatottban ő előkészítő, nem pedig végrehajtó, és a feladata az első gól megszületése.