A tavalyinál könnyebb dolga lesz a BL-ben a DVSC-nek

2006.06.23. 13:47
A magyar futballbajnok Debrecen macedón vagy luxemburgi csapatot kaphat a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Az UEFA-kupában az Újpest liechtensteini csapattal, a Fehérvár kazahhal kezd.

Tavaly nagyszerűen játszva 8-0-lal búcsúztatta a horvát Hajduk Splitet a magyar aranyérmes DVSC a BL második selejtezőkörében, úgy tűnik, idén könnyebb feladata lesz az ismétlő Debrecennek.

Villogtak a kiscsapatok

A magyar bajnoki címet nagy hajrával elhódító csapat a sorozat pénteki sorsolásán verhetőnek tűnő ellenfelet kapott: az első selejtezőkörből érkezik a macedón Rabotnicki és a luxemburgi Dudelange párosítás győztese.

A párharc esélyese a macedón gárda, amely mindössze háromszor szenvedett vereséget az elmúlt idényben a bajnokságban és a Lokihoz hasonlóan megvédte címéz. Az 1937-ben alakult piros-fehér klub - amely 18 ezres stadionban játssza hazai mérkőzéseit - tavaly a BL-kvalifikáció második fordulójáig jutott. Ott az orosz Lokomotiv Moszkva ellen búcsúzott, úgy, hogy a hazai 1-1-es döntetlen után a visszavágón 2-0-ra kapott ki.

A Dudelange is vitézkedett: az első kör első meccsén hazai pályán kikapott a bosnyák Zrinjskitől, aztán Mosztárban tudptt győzni 4-0-ra. Korsós György csapata, a Rapid Wien nagyon falat volt, a csoportkörig menetelő osztrák bajnok kettős győzelemmel, 9-3-as összesítéssel ment tovább ellene.

Július végén kezdik

A hajdúságiak július 25-én vagy 26-án fogadják leendő ellenfelüket, a visszavágót augusztus 1-jén vagy 2-án játsszák idegenben.

Július végén kezdik

"A jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve a macedón csapat erősebbnek tűnik, vélhetően vele kell majd összecsapnunk. Az egykori jugoszláv iskola képviselőjeként kemény, harcos futball jellemzi. Az elmúlt években többször kilépett a nemzetközi porondra, és figyelemre méltó, hogy legutóbb tisztes helytállással búcsúzott a Lokomotiv Moszkvával szemben - mondta az MTI-nek Supka Attila, a DVSC vezetőedzője. - Igyekszünk mindkét csapatot feltérképezni, az egyik mérkőzésükön biztosan ott leszünk, de lehet, hogy mind a kettőn."

Álomtúra az Újpestnek, rázós utazás a Fehérvárnak

Az UEFA-kupa selejtezőit is pénteken sorsolták, ebben a bajnoki ezüstérmes Újpest és a kupagyőztes Fehérvár FC is érdekelt volt. A lilák kapták a kedvezőbb ellenfelet a közép-keleti csoportban, nekik jutott ugyanis a liechtensteini Vaduz. A székesfehérváriakra nehezebb út vár, ők Kazahsztánba mehetnek, a Kairat Almati lesz az ellenfelük. A forduló meccseit július 13-án és 27-én rendezik, mindkét csapat hazai pályán kezd.  • Hírek
  • Személyi kölcsön