Több ezer eurót zsákmányoltak a szurkolónak öltözött rablók

2006.06.23. 13:48
Szurkolóknak álcázott bankrablók fosztottak ki egy pénzintézetet csütörtökön Berlinben. A három támadó a világbajnoki rendező német válogatott mezét viselte és a házigazdák nemzeti színű zászlójával és sáljával takarta el az arcát.

A három rabló csütörtök estefelé lépett be a Commerzbank Berlin déli városrészében, Marienfeldében lévő fiókjába a Kiepertstrassén. A támadás a zárás előtti pillanatokban, 18 órakor történt. A biztonsági kamera felvétele szerint a rablók alig másfél percet töltöttek az épületben.

A három ismeretlen géppisztollyal fenyegette meg a bank alkalmazottjait.

Ügyfelek ekkor - öt perccel hat előtt - már nem voltak a helyiségben, egyébként is, pár perccel korábban ért véget a Németország-Ecuador meccs a világbajnokságon.

A rablók egy trezort nyittattak fel, és a benne lévő több ezer euróval menekültek el. Sáljaikat, illetve a zászlókat távozáskor sem vették le, így vegyültek el az utcai forgatagban.

Egyes feltételezések szerint ez a három támadó korábban már kirabolhatta ugyanezt a fiókot. A korábbi eset még 2005 februárjában történt. (A bankfiók egy forgalmas helyen, a berlini gyorsvasút (S-Bahn) marienfeldei pályaudvara mellett található.)

A 2005-ös eset idején az alkalmazottak nem voltak benne biztosak, hogy a rablók törökül vagy "valamilyen kelet-európai" nyelven beszéltek-e.

A nyomozás vezetője, Manfred Schmandra arra emlékeztette az újságírókat, hogy már az előző vébé idején is működött egy rablópáros, amelyik négy évvel ezelőtt mindig akkor csapott le, amikor fontos meccsek mentek a tévében.

A nyitómeccs alatt és a német válogatott két mérkőzése idején rabolt az akkori kettős, akiket pár héttel a 2002-es vébé után őrizetbe is vettek, minthogy egy kamera rögzítette őket.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön