Klaudia
-3 °C
3 °C

Titokban megnősült Franz Beckenbauer

2006.06.24. 12:56
Harmadszorra is, a vb kellős közepén megnősült Franz Beckenbauer, a németek legendás középpályása és szövetségi kapitánya, az idei labdarúgó-világbajnokság szervező bizottságának elnöke.

Titokban, Ausztriában, a Kitzbühel melletti Oberndorfban mondta ki az igent Franz Beckenbauer és Heidi Burmester péntek délben. A németországi futball-világbajnokság szervezőbizottságának elnöke akkor házasodott meg harmadszorra is, amikor senki nem számított rá: a vébé közben.

Édesanyjára is emlékezett


Beckenbauer és Burmeister még a házasság előtt (fotó: AFP)

Beckenbauer soha nem rejtette véka alá, hogy el akarja venni feleségül Burmestert, két gyermekének édesanyját, de az időpontot abszolút titokban tartotta. Az időpont némi szomorúságot is okozhatott a "császárnak": június 23. édesanyja születésnapja. Antonie Beckenbauer idén januárban, 92 évesen halt meg.

"Olyan napot akartunk, amely csak a miénk, amikor nincs stressz, nincs felfordulás. Senki sem várta, hogy a világbajnokság kellős közepén házasodunk össze" - nyilatkozta Beckenbauer a Bild című lap szombati számában.

Miatta vált el

Az ünnepélyes alkalom a legszűkebb körben zajlott: a két közös gyermek, az ötéves Joel és a kétéves Francesca, a két tanú, Petra Zamek és Beckenbauer bátyja, Walter mellett csak az a kitzbüheli anyakönyvvezető és az oberndorfi polgármester volt jelen.

A 60 éves Beckenbauer harmadik felesége a Bayern München egyesületnél dolgozott titkárnőként, s kedvéért a futballcsászár elvált nejétől. A helyszín nem volt véletlen, a család Ausztriában, Salzburg mellett él.

Két hete repked

Beckenbauer mind játékosként, mind szövetségi kapitányként világbajnoki címet szerzett, 1974-ben, illetve 1990-ben. Neki tulajdonítják, hogy Németország labdarúgó-világbajnokságot rendezhet, ő "hozta Németországba a vb-t." A szervező bizottság elnökeként az elmúlt két hétben szinte állandóan úton volt: helikopteren ingázott a stadionok között, gyakran volt olyan nap, amikor három mérkőzésre is eljutott. A 48 csoportmérkőzésből 32-őt látott, úgy, hogy az utolsó forduló lebonyolítása (egyszerre zajlott két mérkőzés) miatt legfeljebb negyvenet láthatott volna eleve. Azt tervezi, hogy a vb 64 meccséből 48-at néz meg a helyszínen.