Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Zidane az öltözőben szurkolta ki a továbbjutást

2006.06.24. 15:09
A franciák roppant boldogok, hiszen 1998 után ismét sikerült világbajnokságon győzniük. Boldogságukat csak növeli, hogy ez a győzelem továbbjutást ért csoportjukból. Ez pedig azt jelenti, a vb után visszavonuló Zidanenak még legalább egy meccse van a francia válogatottban. A sorsdöntő meccset eltiltása miatt kihagyó középpályás az öltözőben izgulta végig, ahogy csapattársai Vieira vezetésével legyőzik a togóiakat.

A francia válogatott pénteki Togo elleni 2-0-ás sikere egy meccsel biztosan meghosszabbította a németországi labdarúgó-világbajnokság után visszavonuló csapatkapitány, Zinedine Zidane pályafutását, aki eltiltása miatt az öltözőben izgulta végig együttese utolsó, kölni csoportmeccsét.

Abidal is bent maradt

"Nem akart kiülni a cserepadra, nagyon nehéz ott ücsörögni úgy, hogy közben nem tehetsz semmi" - mondta Eric Abidal, a pénteken Zidane-hoz hasonlóan két sárga lapja miatt volt kénytelen kihagyni a harmadik csoportmeccset, és aki az irányító társaságában nézte végig a mérkőzést.

"Zinedine a meccs előtt lelkesített minket, s annak ellenére, hogy végig az öltözőben volt, éreztük a támogatását a pályán" - mondta a kölni mérkőzés legjobbja, Patrick Vieira, aki góllal és gólpasszal tette örömtelivé önmaga 30. és Zidane 34. születésnapját.

Győzelem nyolc év után

Az első két mérkőzés után mindössze két ponttal álló francia együttes az 1998-as brazilok elleni győztes vb-döntő óta először nyert mérkőzést világbajnokságon.

"Jó csapatunk van és biztos vagyok benne, hogy a továbbjutás nagy lökést ad nekünk. Az első gólig nehéz dolgunk volt" - mondta Vieira, aki hozzátette, külön örül annak, hogy ilyen jól ment neki a játék."

Domenech is Vieirát dicséri

Raymond Domenech, az európai együttes sokat bírált szövetségi kapitánya is elsősorban védekező középpályását dicsérte a meccs után. "Már a világbajnokság előtt mondtam, hogy Patrick lehet a torna egyik sztárja, és tegnap ezt bizonyította is" - áradozott a szakvezető, aki lemondta, roppant boldog, mert futballistái remekül küzdöttek és megtették, amit meg kellett tenniük."

A francia válogatott sikerével Svájc mögött a második helyen végzett a G csoportban és kedden a spanyol csapattal csap össze a nyolc közé jutásért.