Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Beckham történelmi gólja

2006.06.25. 20:36
David Beckham lett az első angol labdarúgó, aki három világbajnokságon is gólt szerzett. Az angolok csapatkapitánya nyolc éve is szabadrúgásból volt eredményes, míg négy éve tizenegyesből talált be Argentínának.

David Beckhamnek, a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében Ecuadornak lőtt szabadrúgásgólja nem csak a továbbjutást jelentette Angliának, de történelmi jelentőségű is volt.

A góllal Beckham lett az első angol labdarúgó, aki három különböző világbajnokságon is betalált az ellenfelek kapujába.

Négy évvel korábban, a koreai-japán közös rendezésű vb-n Argentína ellen tizenegyesből volt eredményes, míg az 1998-as franciaországi tornán szintén szabadrúgásból vette be a kolumbiai kaput.

"A mai meccsen nem éreztem jól magam, már a kezdés előtt elég gyenge fizikai állapotban voltam, az első félidő még egész tűrhető volt, a másodikban egyre rosszabbul lettem, végül be sem tudtam fejezni a találkozót".

Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány a 87. percben hívta le Beckhamet a pályáról. "Nem volt más választásom, annyira rosszul volt, hogy láttam rajta, nem bírja tovább" - indokolta a cserét a svéd szakember.