Valér
4 °C
8 °C

Emailbombázással terrorizálták a FIFA-t a koreaiak

2006.06.26. 13:53
Le kellett tiltania a koreai címekről érkező emaileket a FIFA-nak a Svájc--Dél-Korea találkozó után. A négy éve csalással elődöntőbe jutó csapat szurkolói közül 4,2 millióan kezdték emailekkel bombázni a FIFA-t, a szerintük elcsalt meccs újrajátszását követelve.

Blokkolnia kellett a Dél-Koreából érkező emaileket a FIFA-nak az ázsiai csapat Svájctól elszenvedett, a kiesést jelentő találkozója után, írja az Age című ausztrál napilap. A felháborodott szurkolók bírói csalásra panaszkodtak és a meccs újrajátszását követelték.

Az előző, hazai rendezésű vébén a dél-koreaiak a bírók hathatós segítségével az elődöntőbe jutottak, most viszont már a csoportkörben elvéreztek. A koreai szurkolók nehezményezték, hogy a bíró egy svájci kezezés után jogos tizenegyestől fosztották meg őket, ráadásul a második svájci gól előtt a gólszerző Frei lesen volt.

Hogy a panaszkodást komolyan gondolták, azt jelzi, hogy 4,2 millió koreai kezdte emailekkel bombázni a FIFA szervereit. Az akciót egy elkeseredett szurkoló indította, aki online petíciójában azt írta, ha 5 millióan követelik, újrajátszák a meccset, írja az Age a koreai Joong-Ang Dailyre hivatkozva.