Kiugrott a székházból a Juventus új csapatmenedzsere

2006.06.27. 14:17
Öngyilkosságot kísérelhetett meg a Juventus új csapatmenedzsere, Gianluca Pessotto, aki kedd délelőtt lezuhant a klub torinói székházának legfelső, második emeletéről. A többszörös volt válogatott futballista egy erkélyről esett le, nincs életveszélyben, de súlyos törésekkel kórházban ápolják.
Leesett a Juventus torinói székházának második, legfelső emeletéről kedden a klub korábbi játékosa, új csapatmenedzsere, Gianluca Pessotto.

Öngyilkossági kísérletet feltételeznek

A Gazzetta dello Sport című milanói lap úgy értesült, a volt futballista két parkoló autó közé zuhant mintegy nyolc-tíz méter magasból, az épület erkélyéről. Több csontja eltörött, de nincs életveszélyben. Nem vesztette el az eszméletét, mentővel szállították az egyik városi kórházban, jelenleg ott ápolják. A sportvezető egyedül volt az irodájában, a lap öngyilkossági kísérletet feltételez.

A németországi világbajnokságon részt vevő, hétfőn Ausztrália ellen a nyolc közé jutott olasz válogatott megszakította sajtótájékoztatóját a hír érkeztekor, az épp nyilatkozó Fabio Cannavaro azonnal elhagyta a termet Duisburgban. A csapat múlt heti, Csehország elleni utolsó csoportmeccsét Pessotto a helyszínen nézte meg.

A Juventus B-ligás lehet

A Juventus, illetve a Milan, a Fiorentina és a Lazio ellen eljárás folyik a májusban kirobbant bundabotrány miatt, a torinói klub az ügy fő vádlottja, de a 35 éves menedzser már az új stáb tagja, nincs a vádlottak között. Találgatások szerint valószínű, hogy a csapatot az utóbbi két szezonban elkövetett csalások miatt egy vagy két osztállyal lejjebb sorolják.

Gianluca Pessotto több mint tíz éves profi labdarúgó pályafutását az elmúlt szezon végén fejezte be, mint sportvezető maradt a legismertebb olasz futballegyesületnél. Huszonkétszer lépett pályára az olasz nemzeti csapatban, a Juventus színeiben tizenegy éven át szerepelt, és hat bajnoki címet nyert.

Az olasz futball legnagyobb botránya

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb vesztegetési ügye május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus azóta már lemondott igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem mehetett a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető. Mindannyian a május végén indult eljárás vádlottjai között vannak.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön