Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Szárazra itták az angolok Nürnberget

2006.06.28. 14:49
Még a német csaposokat is meg tudták lepni az angol szurkolók, akik percenként 114 liter sört gurítottak le csapatuk győzelme után Nürnbergben.

A nagy hőség és David Beckhamék továbbjutása megtette a hatást és szurkolóik máris mindenkit felülmúltak - sörivásban.

Az angol és a német lapok is Nürnberget emlegetik, azt a várost, ahol legutoljára majdnem két hete játszott Sven-Göran Eriksson csapata. Mégis sokan nézték itt vasárnap az Ecuador elleni, 1-0-ra megnyert nyolcaddöntőt és szárazra itták a várost.

Ilyet még a német kocsmáros sem látott


Belehúztak (fotó: AFP)

Csak Nürnbergben, egy nap alatt körülbelül 1,2 millió pint (684 ezer liter) sört fogyasztott el a több tízezer angol fanatikus, ez fejenként körülbelül 17 pint (9,69 liter), írta a Daily Mirror.

A lap "Beer We Go" című anyagában idéz egy megdöbbent helyi kocsmárost is, aki elmondja: még soha életében nem látott olyan embereket, akik ilyen rövid idő alatt ennyi alkoholt tudtak magukba dönteni.

A német Bild a nürnbergi főtéren felállított sörsátor főnökét szólaltatta meg, aki a meccs lefújása utáni rohamon hüledezett. A csaposok 32, egyenként ötvenliteres hordó tartalmát szolgálták fel az angoloknak az első negyedórában. Vagyis percenként 114 litert ittak meg a szurkolók.

"Gyakorlatilag szárazra ittak bennünket" - jelentette ki a nürnbergi vb-főszervező, Peter Murrmann.

Csúcson a sörfőzdék

A sörfőzdék egyébként az egész országban csúcsra jártak és a németek már arról félnek, a vb végére kifogynak a készletekből. "Ez lenne a rémálom: Németország 4-0-ra veri a döntőben Brazíliát és ásványvízzel kell koccintanunk", vizionált a Bild.

Ennyire azért nem veszélyes a helyzet, eddig egyetlen kölni sörfőzdében fogytak el a hordók és az üvegek, így nem volt már mibe tölteni az italt. A Veltins-gyár két napon is rekordot döntött, 19 ezer hektoliter kibocsátásával. A Krombachernél már májusban összesen 600 ezer hektolitert gyártottak le, a Bitbugernél 29 ezer hektoliter a napi csúcs. Dortmundban már az első vb-hétvégén 850 ezer ötvenliteres hordót kellett utánrendelniük a vendéglátósoknak.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft