Meglepte Ivanovot a hollandok sunyisága

2006.06.28. 13:42
A portugálokat sunyínak tartotta a meccs előtt, de a hollandokról nem feltételezett mocskos játékot Valentyin Ivanov. Az orosz bíró végül húsz lapot osztott ki, pedig lehet, hogy elég lett volna rögtön az elején kiállítania egy hollandot.

Élete legnehezebb meccsének nevezte a négy kiállítással és 16 sárga lappal tarkított, vasárnapi holland-portugált a mérkőzés játékvezetője, a rekorddöntő Valentyin Ivanov, írja a Guardian. A meccs után még a FIFA elnöke, a svájci Blatter is keményen bírálta a játékvezetőt, pedig minden lap jogos volt, Ivanov inkább enegédkenynek tűnt.

Persze az is lehet, hogy ha már a meccs legelején szigorú döntést hoz, és kiállítja a Cristiano Ronaldót lemészárló Boulahrouzt, megfoghatta volna a meccset.

"A durvaságok tekintetében minden valószínűség szerint ez volt életem legrosszabb meccse" - nyilatkozta a 45 éves bíró az oeosz Izvesztyijának. A bírót teljesen ledöbbentették a holland játékosok mocskos húzásai.

"Inkább a portugálokról feltételezi az ember a sunyiságot, róluk tudjuk, hogy húzzák az időt és alattomosan, az ember háta mögött pofozkodnak" - mondta. A bírót megdöbbentette, hogy a meccsen a hollandoktól láthatott ilyen dolgokat. "Ráadásul ők voltak a kezdeményezők" - háborgott a bíró.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön