Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyújtogató drukkerek Párizsban, részeg angolok Gelsenkirchenben

2006.07.02. 11:21
Erőszakba torkollott a győzelmi mámor Párizsban, a Champs-Elysées közelében, ahol több tucat elégedett drukker üvegekkel dobálta meg a rendőröket és gyújtogatott egy kicsit. Az angol szurkolók önmagukhoz képest visszafogottan dolgozták fel a kiesést.
Ittak bánatukban
A szombati zárszámadás szerint csaknem üresre itták Gelsenkirchent a Portugália elleni negyeddöntőre érkezett angol drukkerek. "Idő előtt be kellett zárnunk, mert az angolok gyorsabban vitték a sört, mint ahogy mi hozni tudtuk. Ötszáz ládán adtam túl" - mondta egy boldog üzletvezető. A Brauhaus Hibernia nevű söntésben már reggel 9 órakor 400 szomjas - nagyrészt Beckham-mezben nyomuló- vendég üldögélt, akik a pincében üzemelő saját serfőzde ellenére végül a teljes készletet felélték. A Restaurant Internationalban nyitáskor fejenként 8 liter sörrel számolt a tulajdonos, de az sem lett elég.

A Champs-Elysées-n több ezer ember gyűlt össze, hogy megünnepelje a szombat esti diadalt. Néhány tucatnyian hajnali egy óra körül üvegeket, köveket kezdtek el hajigálni a környező utcákban álló rendőrökre, akik válaszul könnygázzal póbálták megfékezni a randalírozókat. Egy McDonald's ablaktábláit betörték, egy autót és egy robogót felgyújtottak. Kéttucatnyi embert őrizetbe vett a rendőrség.

A portugál - angol elődöntő után a németországi Gelsenkirchenben mintegy száz drukkert, elsősorban angolokat és pár tucat németet vett őrizetbe a rendőrség. Nagyobb rendbontás nem történt a városban, még azután sem, hogy a portugál válogatott gólnélküli döntetlen után tizenegyesekkel 3-1-re legyőzte az angolokat. A csalódott, és nagy részben részeg szurkolók üvegeket dobáltak, poharakat törtek össze és orditoztak, de a rendőrök hamar közbeléptek.


Tekintse meg képeinket!

A német rendőrség közlése szerint kábé hetvenezer brit szurkoló érkezett Gelsenkirchenbe, s közülük 30 ezernek volt jegye a meccsre. A többiek kivetítőkön követték az eseményeket. A Ruhr-vidéki városban még péntek este és éjszaka az angol szurkolók nem a portugál, hanem a német drukkerekkel akaszkodtak össze. A rendőrség kölcsönös provokációról beszélt. A legnagyobb balhé a főpályaudvaron volt, ahol mintegy ezer szurkoló találkozott össze. Németország pénteken éjszaka a pár órával korábban Argentína felett aratott győzelmét ünnepelte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?