Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felgyújtották Ronaldinho szobrát

2006.07.05. 11:59
Végső elkeseredésükben Ronaldinho szobrán töltötték ki dühüket a brazil szurkolók. A monumentális szobrot felgyújtották, csak a váza maradt meg.

A szénné égett szobor

A brazil csapat a vébén tudása alatt teljesítő szupersztárján álltak bosszút a csalódott brazil szurkolók csapatuk váratlan és korai kiesése után, jelentette a Daily Telegraph. Az elkeseredett szurkolók megrongálták a tavalyelőtt a világ legjobbjának választott focista monumentális szobrát.

A hét méter magas szobor a Brazília déli részén fekvő Santa Catarina állambeli Chapecóban állt. Brazília szombati, 1-0-ás veresége után a csalódott rajongók felgyújtották az emlékművet, írja a Telegraph a helyi polgármesterre hivatkozva.

Csak leégett fémhulladék, a szobor váza maradt meg" - nyilatkozta szóvivője. A hatalmas szobrot, ami a labdát bűvölő Ronaldinhót ábrázolta, 2004-ben állították fel, amikor a FIFA szavazásán őt választották a legjobb futballistának.