Viola
-6 °C
-2 °C

Négy év múlva mi nyerjük a vébét

2006.07.07. 14:27
A németek, ha nehezen is, de beletörődtek, hogy nem játszhatnak vb-döntőt. ugyanakkor - ahogy Lothar Matthäus is tanította nekünk - már előre tekintenek és biztosak benne, fiatal csapatuk fog még nagy sikereket elérni. Egy németországi rokon szerint például négy év múlva biztosan. Ezen kívül más furcsaságokat is mondott Erwin, hiszen német létére a franciáknak szurkol a döntőben és nem szereti a portugálokat Ronaldo miatt és azért, mert kiverték az angolokat.

"Deutschland, Deutschland, scheisse Deutschland" - mondta anyósom német élettársa, még két nappal az olaszoktól elszenvedett vb-elődöntő után is, amikor a repülőtér parkolójában elfogyasztott első sör után arról érdeklődtem, mennyire érdekli őt az egész Németországban tapasztalható futballőrület.

Erwin azután elmondta, roppant szomorú volt, bánata már-már olyan nagy volt, mint az argentinok kiverése utáni öröme. "Két perc, érted, két percet nem bírtak kihúzni. Én olyan ideges voltam, hogy a második gól után ki is kapcsoltam a tévét. De mint később kiderült, nem voltam ezzel egyedül" - mondja még mindig ingerülten.

"Négy év múlva megnyerjük"

Amikor arról érdeklődtem, jó szakember-e Jürgen Klinsmann, a jelenlegi szövetségi kapitány, vagy csak szerencséje volt, mindössze egy vállrándítás a válasz. Ugyanakkor a csapatot dicséri. "Nagyon fiatal együttes ez, és már most milyen jók voltak. Négy év múlva azonban ennél is sokkal jobbak leszünk. Azt a vébét meg is fogjuk nyerni."


Fotó: AFP

És hogy hol tart a világ, a német elmondja, a francia-portugál elődöntőn is a franciáknak szurkolt. Amikor aztán látja értetlenségemet, elmondja, főleg Cristiano Ronaldo viselkedése miatt szurkolt a kékeknek. "Ügyes játékos, de ha valaki a közelébe ér, vagy elveszi tőle a labdát, azonnal elesik és reklamál."

Hajrá franciák!

A másik indok, ami után tényleg úgy éreztem, hogy meghülyült a világ, az a pont volt, amikor elárulta: azért sem szereti a portugálokat, mert kiverték a németek utáni második kedvenceit - az angolokat.

A döntőben véleménye szerint a franciák nyernek - legalábbis ezt szeretné -, mert az olaszok kijátszották magukat a németek ellen. Amikor pedig a bronzmeccs kimenetele után érdeklődtem, szinte megsértődött és német hazafiassággal mondta: Deutschland!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!