Vilhelmina
11 °C
28 °C

Meghekkelték C. Ronaldót

2006.07.07. 13:47
A skót és az angol futballdrukkerek is hekkelték a FIFA internetes szavazását, amelyben a vb legjobb fiatal játékosát kellett kiválasztani. Wayne Rooney kiállíttatása miatt a skótok az élre segítették Cristiano Ronaldót, amikor ezt az angolok megtudták, a második Luis Valenciára szavaztak többtízezren, és a portugál csak második lett. A kiírás szerint a végén a szervezet szakértői döntöttek, ők a közönségszavazáson negyedik Lukas Podolskinak adták a díjat.
Hekkelték a vb legjobb fiatal játékosa címért futó versenyt a skót, majd az angol szurkolók. A FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) hivatalos vb-honlapján bárki szavazhatott a legkiválóbb 1985 január 1. után született futballistára a vb ideje alatt, a listát jó ideg Cristiano Ronaldo vezette.

Mesterségesen került előre

A portugálok 21 éves tehetsége az angolok elleni meccs után került az élre, mert részt vett Wayne Rooney kiállíttatásában. A Daily Record című brit lap úgy értesült, a C-szavazatok száma ezt követően ugrott meg a skót drukkereknek köszönhetően. (Az angol-skót rivalizálás az egyik legkomolyabb a világon.)

Kiáltvány az angolokhoz

A futballista 210290 szavazattal állt néhány nappal a pénteki eredményhirdetés előtt, a második az ecuadori Luis Valencia volt 195377 kattintással. Ekkor a következő e-mail jelent meg a különböző angol szurkolói oldalakon: "Nagyon is valós a veszélye, hogy Cristiano Ronaldót választják a vb legjobb fiatal játékosának, annak ellenére, hogy egy duzzogó műeső szépfiú, aki leginkább arra hajt, hogy minél jobb szerződést kapjon a Real Madridtól. Jelenleg vezeti a listát az ecuadori Luis Valencia előtt. Cselekedj helyesen, és szavazz Valenciára! Nem érdekes, melyik a kedvenc csapatod, vagy hogy láttad-e játszani, csak állítsuk meg Ronaldót! Küldd ezt a mailt tovább minden igazi futballrajongónak."

Leszavazták

A portugál-angol meccs után Rooney és szinte egész Anglia megharagudott C. Ronaldóra, a felszólítás természetesen hatott, tehetség csak 242198, Valencia 331243 szavazattal zárt, és az élre került.

A rajongók véleménye alapján az argentin Lionel Messi került még a döntőbe, ahová a FIFA technikai szakértő bizottsága további három játékost választott, a spanyol Cesc Fabregast, a svájci Tranquillo Barnettát és a német Lukas Podolskit.

A győztes a szurkolóknál csak negyedik

Végül a FIFA volt edzőkből álló bizottsága Podolskit hirdette győztesnek. Ő a szurkolóknál negyedik lett 60800 szavazattal.