Árpád
-2 °C
4 °C

Meghekkelték C. Ronaldót

2006.07.07. 13:47
A skót és az angol futballdrukkerek is hekkelték a FIFA internetes szavazását, amelyben a vb legjobb fiatal játékosát kellett kiválasztani. Wayne Rooney kiállíttatása miatt a skótok az élre segítették Cristiano Ronaldót, amikor ezt az angolok megtudták, a második Luis Valenciára szavaztak többtízezren, és a portugál csak második lett. A kiírás szerint a végén a szervezet szakértői döntöttek, ők a közönségszavazáson negyedik Lukas Podolskinak adták a díjat.
Hekkelték a vb legjobb fiatal játékosa címért futó versenyt a skót, majd az angol szurkolók. A FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) hivatalos vb-honlapján bárki szavazhatott a legkiválóbb 1985 január 1. után született futballistára a vb ideje alatt, a listát jó ideg Cristiano Ronaldo vezette.

Mesterségesen került előre

A portugálok 21 éves tehetsége az angolok elleni meccs után került az élre, mert részt vett Wayne Rooney kiállíttatásában. A Daily Record című brit lap úgy értesült, a C-szavazatok száma ezt követően ugrott meg a skót drukkereknek köszönhetően. (Az angol-skót rivalizálás az egyik legkomolyabb a világon.)

Kiáltvány az angolokhoz

A futballista 210290 szavazattal állt néhány nappal a pénteki eredményhirdetés előtt, a második az ecuadori Luis Valencia volt 195377 kattintással. Ekkor a következő e-mail jelent meg a különböző angol szurkolói oldalakon: "Nagyon is valós a veszélye, hogy Cristiano Ronaldót választják a vb legjobb fiatal játékosának, annak ellenére, hogy egy duzzogó műeső szépfiú, aki leginkább arra hajt, hogy minél jobb szerződést kapjon a Real Madridtól. Jelenleg vezeti a listát az ecuadori Luis Valencia előtt. Cselekedj helyesen, és szavazz Valenciára! Nem érdekes, melyik a kedvenc csapatod, vagy hogy láttad-e játszani, csak állítsuk meg Ronaldót! Küldd ezt a mailt tovább minden igazi futballrajongónak."

Leszavazták

A portugál-angol meccs után Rooney és szinte egész Anglia megharagudott C. Ronaldóra, a felszólítás természetesen hatott, tehetség csak 242198, Valencia 331243 szavazattal zárt, és az élre került.

A rajongók véleménye alapján az argentin Lionel Messi került még a döntőbe, ahová a FIFA technikai szakértő bizottsága további három játékost választott, a spanyol Cesc Fabregast, a svájci Tranquillo Barnettát és a német Lukas Podolskit.

A győztes a szurkolóknál csak negyedik

Végül a FIFA volt edzőkből álló bizottsága Podolskit hirdette győztesnek. Ő a szurkolóknál negyedik lett 60800 szavazattal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?