István, Vajk
19 °C
33 °C

Gattuso örömében felpofozta edzőjét

2006.07.11. 16:07
Az olasz labdarúgó-válogatott játékosai közül, valószínűleg Gennaro Gattuso ünnepelte a legfurcsábban a világbajnoki címet. A Milan középpályása örömében megtépte, majd megpofozta edzőjét, akinek még a szemüvege is lerepült.

Olaszország tizenegyesekkel legyőzte Franciaországot és megnyerte a németországi labdarúgó-világbajnokság döntőjét. Azt a meccset, amelynek a hosszabbításában a francia Zinedine Zidane egy örökre emlékezetes mozdulattal lefejelte az olasz Marco Materazzit. A feszültség mindenkiből más reakciókat váltott ki a lefújás után. Amíg az olasz válogatott legjobbja, Fabio Cannavaro szinte mozdulatlanul nézte végig a büntetőket a kezdőkörből, addig a csapat középpályása Andrea Pirlo, majdnem sírt, úgy izgult.

Miután Fabio Grosso belőtte a mindent eldöntő büntetőt, a csapat egy emberként vette üldözőbe, majd mindenki a maga módján ünnepelte a sikert. Mauro Camoranesi még a pályán megszabadult hosszú hajától, míg Francesco Totti egy olasz zászlót tekert a fejére, úgy vette át az aranyérmet.

Elcsattant egy pofon

Az öröm kifejezésének legfurcsább módját a Milan-játékos Gennaro Gattuso választotta, aki odaszaladt Marcello Lippi szövetségi kapitányhoz. A hajánál fogva többször is megrángatta az ősz mestert, majd egészen egyértelműen pofon vágta és csak azért nem repült le a szemüvege, mert nem volt rajta. Mindezt a kapitány először játékosát lefogva, majd nevetve vette tudomásul, hiszen hozzászokott futballistája ilyen "ünnepléséhez".

Az ausztrálok elleni nyolcaddöntő során, amikor Totti 96. percben szerzett góljával jutottak tovább, a Milan középpályása örömében akkor is a kispadhoz szaladt. Nemes egyszerűséggel egy kézzel fojtogatni kezdte, majd ellökte kapitányát.

Feleségét is verte

Gattuso egyébként sem az a nyugodt típus, amit edzői még szeretnek is benne. Ugyanez nem mondhat el a feleségéről, akit egyszer azért hagyott helyben egy-két pofonnal, mert nem hagyta őt meccset nézni.