Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A Ferencváros újra behitegette magát az élvonalba

2006.07.12. 14:30
A Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) négy csapatot kellett volna kizárni a július végén induló bajnokságból, de inkább átvállalta a tartozásaikat. A közvetítési jogokat egyelőre nem sikerült értékesíteni, a rendőrség kérését is figyelmen kívül hagyták.

Az idén február végén a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökévé választott Kisteleki István a rend, törvényesség, fegyelem hármas jelszót hirdette ki munkájának alapjaként.

Négy csapat nem felelt meg a feltételeknek

Nem telt bele félév, máris meghátrált, hiszen saját bevallása szerint is négy olyan klub is részt vehet a július huszonkilencedikén induló magyar bajnokság küzdelmeiben, amelyik nem fizette vissza a korábban felvett reorganizációs hitelt.

Ezt azonban a szövetség a békesség érdekében, és nem utolsósorban segítő szándékkal - meg nyilván az Eb-pályázat jó esélyeit szem előtt tartva - átvállalta, tehát üzleti kapcsolatba került - önmagával.

A Fradinál hatásos a hitegetés

Hogy ez mennyire legális, pillanatnyilag lényegtelen, az mindenesetre mégis elgondolkodtató, hogy a hazai szövetség végül is négy csapattal is részt vehet abban a bajnokságban, amit ő ír ki.

Az első három kör párosítása:
1. forduló:
július 29., szombat: Győri ETO FC-Budapest Honvéd, Diósgyőri VTK-Újpest FC, MTK Budapest-Rákospalotai EAC, FC Fehérvár-ZTE FC, Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader - FC Sopron, DVSC-AVE Ásványvíz - Pécsi MFC, Vác-Paks, Kaposvári Rákóczi-Ferencváros

2. forduló:
augusztus 5., szombat: Ferencváros-Vác, Paks - DVSC-AVE Ásványvíz, Pécsi MFC - Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader FC, Sopron-FC Fehérvár, ZTE FC-MTK Budapest, Rákospalotai EAC-Diósgyőri VTK, Újpest FC-Győri ETO FC, Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi

3. forduló:
augusztus 19., szombat: Győri ETO FC-Rákospalotai EAC, Diósgyőri VTK-ZTE FC, MTK Budapest-FC Sopron, FC Fehérvár-Pécsi MFC, Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader - Paks, DVSC-AVE Ásványvíz - Ferencváros, Vác-Kaposvári Rákóczi, Budapest Honvéd-Újpest FC

Az elnök azt is töredelmesen bevallotta, hogy a Ferencváros nem teljesítette a nevezés feltételeit, de mivel körvonalazódik a spanyol befektető és a klub közötti megállapodás, így elindulhat, és az első mérkőzését Kaposváron játszhatja.

Tíz év múlva lehetne ideális állapot

Vagyis, a Fradi megint bemondásra indulhat, mint eddig már néhányszor. A csapatot eddig négy meghatározó játékos hagyta el, kizárólag az ifjúsági csapatból képes erősíteni fizetésképtelensége miatt, és szerencséjére eddig azok a játékosok, akiknek tartozik még, nem jelentették fel.

"A magyar labdarúgás olyan, mint a gazdasági és politikai helyzet, ideális állapot, például a németországihoz hasonló, rövid időn belül, ami tíz-tizenöt évet jelent, nem érhető el" - állította Kisteleki a bajnokság szerdai sorsolása előtt.

A közvetítési jogokról egyelőre nincs döntés

Margitai Zoltán, az MLSZ szervezési igazgatója elmondta, mivel a televíziós közvetítésekről egyelőre nem született megállapodás, ezért csak a párosításokat sorsolják ki, a végleges kezdési időpontokról később döntenek.

Az ezüstérmes Újpest november harmincig semmiképp sem léphet a Megyeri úton pályára, így a tervek szerint Vácon rendezi hazai találkozóit, ezért ellentétes sorsolást kért a Pest megyei gárdával.

Nem teljesült a rendőrség kérése

A rendőrség ezzel egyidejűleg azt kérte, hogy a Ferencváros és az Újpest ugyanabban a fordulóban ne legyen pályaválasztó. Ezt a kérést maradéktalanul nem sikerült teljesíteni, három játéknapon mindkét gárda egyszerre lesz pályaválasztó.

A két csapat ragadójára a kilencedik fordulóban, október tizennegyedikén, a Törökország és a Málta elleni válogatott mérkőzés után kerülhet sor. Valószínűleg nem Vácott.

A 2005/2006-os szezon díjazottai:
Bozsik József-díj (év játékosa): Kuttor Attila (FC Fehérvár)
Deák Ferenc-díj (gólkirály): Rajczi Péter (Újpest FC)
Puskás Ferenc-díj (év felfedezettje): Kanta József (MTK Budapest)
Herczka Pál-díj (év játékvezetője): Solymosi Péter
Molnár Dániel-díj (év újságírója): Katona Horváth János (Blikk)
Sebes Gusztáv-díj (év edzője): Supka Attila (DVSC AVE-Ásványvíz)
Sportszerűségi díj: MTK Budapest (NB I), Budakalász (NB II Nyugati csoport), Soroksár (NB II Keleti csoport)
Legsportszerűbb szurkolótábor (ellenőri jelentések alapján): Auto-Trader Tatabánya

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!