Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferencváros újra behitegette magát az élvonalba

2006.07.12. 14:30
A Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) négy csapatot kellett volna kizárni a július végén induló bajnokságból, de inkább átvállalta a tartozásaikat. A közvetítési jogokat egyelőre nem sikerült értékesíteni, a rendőrség kérését is figyelmen kívül hagyták.

Az idén február végén a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökévé választott Kisteleki István a rend, törvényesség, fegyelem hármas jelszót hirdette ki munkájának alapjaként.

Négy csapat nem felelt meg a feltételeknek

Nem telt bele félév, máris meghátrált, hiszen saját bevallása szerint is négy olyan klub is részt vehet a július huszonkilencedikén induló magyar bajnokság küzdelmeiben, amelyik nem fizette vissza a korábban felvett reorganizációs hitelt.

Ezt azonban a szövetség a békesség érdekében, és nem utolsósorban segítő szándékkal - meg nyilván az Eb-pályázat jó esélyeit szem előtt tartva - átvállalta, tehát üzleti kapcsolatba került - önmagával.

A Fradinál hatásos a hitegetés

Hogy ez mennyire legális, pillanatnyilag lényegtelen, az mindenesetre mégis elgondolkodtató, hogy a hazai szövetség végül is négy csapattal is részt vehet abban a bajnokságban, amit ő ír ki.

Az első három kör párosítása:
1. forduló:
július 29., szombat: Győri ETO FC-Budapest Honvéd, Diósgyőri VTK-Újpest FC, MTK Budapest-Rákospalotai EAC, FC Fehérvár-ZTE FC, Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader - FC Sopron, DVSC-AVE Ásványvíz - Pécsi MFC, Vác-Paks, Kaposvári Rákóczi-Ferencváros

2. forduló:
augusztus 5., szombat: Ferencváros-Vác, Paks - DVSC-AVE Ásványvíz, Pécsi MFC - Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader FC, Sopron-FC Fehérvár, ZTE FC-MTK Budapest, Rákospalotai EAC-Diósgyőri VTK, Újpest FC-Győri ETO FC, Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi

3. forduló:
augusztus 19., szombat: Győri ETO FC-Rákospalotai EAC, Diósgyőri VTK-ZTE FC, MTK Budapest-FC Sopron, FC Fehérvár-Pécsi MFC, Csőszer FC Tatabánya-Auto Trader - Paks, DVSC-AVE Ásványvíz - Ferencváros, Vác-Kaposvári Rákóczi, Budapest Honvéd-Újpest FC

Az elnök azt is töredelmesen bevallotta, hogy a Ferencváros nem teljesítette a nevezés feltételeit, de mivel körvonalazódik a spanyol befektető és a klub közötti megállapodás, így elindulhat, és az első mérkőzését Kaposváron játszhatja.

Tíz év múlva lehetne ideális állapot

Vagyis, a Fradi megint bemondásra indulhat, mint eddig már néhányszor. A csapatot eddig négy meghatározó játékos hagyta el, kizárólag az ifjúsági csapatból képes erősíteni fizetésképtelensége miatt, és szerencséjére eddig azok a játékosok, akiknek tartozik még, nem jelentették fel.

"A magyar labdarúgás olyan, mint a gazdasági és politikai helyzet, ideális állapot, például a németországihoz hasonló, rövid időn belül, ami tíz-tizenöt évet jelent, nem érhető el" - állította Kisteleki a bajnokság szerdai sorsolása előtt.

A közvetítési jogokról egyelőre nincs döntés

Margitai Zoltán, az MLSZ szervezési igazgatója elmondta, mivel a televíziós közvetítésekről egyelőre nem született megállapodás, ezért csak a párosításokat sorsolják ki, a végleges kezdési időpontokról később döntenek.

Az ezüstérmes Újpest november harmincig semmiképp sem léphet a Megyeri úton pályára, így a tervek szerint Vácon rendezi hazai találkozóit, ezért ellentétes sorsolást kért a Pest megyei gárdával.

Nem teljesült a rendőrség kérése

A rendőrség ezzel egyidejűleg azt kérte, hogy a Ferencváros és az Újpest ugyanabban a fordulóban ne legyen pályaválasztó. Ezt a kérést maradéktalanul nem sikerült teljesíteni, három játéknapon mindkét gárda egyszerre lesz pályaválasztó.

A két csapat ragadójára a kilencedik fordulóban, október tizennegyedikén, a Törökország és a Málta elleni válogatott mérkőzés után kerülhet sor. Valószínűleg nem Vácott.

A 2005/2006-os szezon díjazottai:
Bozsik József-díj (év játékosa): Kuttor Attila (FC Fehérvár)
Deák Ferenc-díj (gólkirály): Rajczi Péter (Újpest FC)
Puskás Ferenc-díj (év felfedezettje): Kanta József (MTK Budapest)
Herczka Pál-díj (év játékvezetője): Solymosi Péter
Molnár Dániel-díj (év újságírója): Katona Horváth János (Blikk)
Sebes Gusztáv-díj (év edzője): Supka Attila (DVSC AVE-Ásványvíz)
Sportszerűségi díj: MTK Budapest (NB I), Budakalász (NB II Nyugati csoport), Soroksár (NB II Keleti csoport)
Legsportszerűbb szurkolótábor (ellenőri jelentések alapján): Auto-Trader Tatabánya