Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Materazzi: A feleséged ruháját tépném le

2006.07.12. 13:46
Újabb változatot talált az angol Mirror című bulvárlap arra, mit mondhatott Marco Materazzi Zinedine Zidane-nak, mielőtt a francia középpályás lefejelte a világbajnokság döntőjében. "A feleségedről tépném le a ruhát." Materazzi beismerte, hogy szidta ellenfelét, de a korábban hitt terroristázását és Zidane anyjának alázását tagadta. A kiállított aranylabdás szerda este ismerteti saját verzióját az egyik francia tévécsatornán. A FIFA elnöke közben azt tervezi, hogy elveszi tőle a vb-aranylabdát.

"Terrorista kurva fiá"-nak nevezte a BBC jeltolmácsa szerint Marco Materazzi a vb-döntőn Zinedine Zidane-t, mielőtt a francia lefejelte. Az aranylabdást kiállították, de a Mirror című bulvárlap azt feltételezi, másfajta sértés hangzott el a védő szájából.

Nem a póló, a feleség kellett

Materazzi elismerte, hogy beszólt valamit, és a különböző, videofelvételek alapján készített feltételezések abban megegyeznek, hogy a francia középpályás felkínálta a mezét az olasznak, miután az megrángatta. "Ha annyira kell, a meccs után megkaphatod a pólóm" - mondta az aranylabdás.

A Mirror újabb verzióról tud, e szerint Materazzi azt válaszolhatta: "Inkább a feleségedről tépném le a ruhát." Ezután jött a fejelés, majd a piros lap. Az esetet másik kamerából mutató felvétel azt bizonyíthatja, Materazzi mindkét variációt mondta, olyan sokáig szidta Zidane-t.

Szerdán megszólal a fejelő

A gyakran elboruló Zidane eddig nem mondta el saját verzióját, de szerda este nyolc órakor a Canale Plus francia televíziónak exkluzív interjút ad.


A pillanatok alatt legendává vált mozdulatsor (fotó: AFP)

A játékos édesanyja, Malika Zidane a döntő napjának reggelén került kórházba, ezért kapta fel a vizet olyan hirtelen a középpályás - ha a terroristás változat az igaz.

A Mirror az anya barátaira hivatkozva állítja, Malika Zidane helyesli fia tettét. "Undorít, amit hallottam, nagyra tartom, hogy megvédte a családunk tisztességét. Senkinek sem kell ilyen inzultust elviselnie, még akkor sem, ha a vébédöntőn történik. Elítélem Materazzit, és ha igaz, amit mondott, tányéron akarom a heréit. Az egész családunk szomorú, hogy így ért véget Zinedine karrierje, de legalább a becsülete megmaradt. Vannak a futballnál fontosabb dolgok."

Blatter elvenné az aranylabdát

Zidane-t a fejelés ellenére a vb-re akkreditált újságírók a torna legjobb játékosának választották. A malőr amiatt történhetett, hogy a sajtósok már a döntő szünetében leadták a szavazatukat, Sepp Blatter, a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) elnöke pedig gyáva volt megváltoztatni a végeredményt.

A szervezet első embere el sem ment a döntőre, kedden vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki mit mondott valójában, és szerdán azt nyilatkozta, lehet, hogy elveszik Zidane-tól a legjobbnak járó aranylabdát.