Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Materazzi: A feleséged ruháját tépném le

2006.07.12. 13:46
Újabb változatot talált az angol Mirror című bulvárlap arra, mit mondhatott Marco Materazzi Zinedine Zidane-nak, mielőtt a francia középpályás lefejelte a világbajnokság döntőjében. "A feleségedről tépném le a ruhát." Materazzi beismerte, hogy szidta ellenfelét, de a korábban hitt terroristázását és Zidane anyjának alázását tagadta. A kiállított aranylabdás szerda este ismerteti saját verzióját az egyik francia tévécsatornán. A FIFA elnöke közben azt tervezi, hogy elveszi tőle a vb-aranylabdát.

"Terrorista kurva fiá"-nak nevezte a BBC jeltolmácsa szerint Marco Materazzi a vb-döntőn Zinedine Zidane-t, mielőtt a francia lefejelte. Az aranylabdást kiállították, de a Mirror című bulvárlap azt feltételezi, másfajta sértés hangzott el a védő szájából.

Nem a póló, a feleség kellett

Materazzi elismerte, hogy beszólt valamit, és a különböző, videofelvételek alapján készített feltételezések abban megegyeznek, hogy a francia középpályás felkínálta a mezét az olasznak, miután az megrángatta. "Ha annyira kell, a meccs után megkaphatod a pólóm" - mondta az aranylabdás.

A Mirror újabb verzióról tud, e szerint Materazzi azt válaszolhatta: "Inkább a feleségedről tépném le a ruhát." Ezután jött a fejelés, majd a piros lap. Az esetet másik kamerából mutató felvétel azt bizonyíthatja, Materazzi mindkét variációt mondta, olyan sokáig szidta Zidane-t.

Szerdán megszólal a fejelő

A gyakran elboruló Zidane eddig nem mondta el saját verzióját, de szerda este nyolc órakor a Canale Plus francia televíziónak exkluzív interjút ad.


A pillanatok alatt legendává vált mozdulatsor (fotó: AFP)

A játékos édesanyja, Malika Zidane a döntő napjának reggelén került kórházba, ezért kapta fel a vizet olyan hirtelen a középpályás - ha a terroristás változat az igaz.

A Mirror az anya barátaira hivatkozva állítja, Malika Zidane helyesli fia tettét. "Undorít, amit hallottam, nagyra tartom, hogy megvédte a családunk tisztességét. Senkinek sem kell ilyen inzultust elviselnie, még akkor sem, ha a vébédöntőn történik. Elítélem Materazzit, és ha igaz, amit mondott, tányéron akarom a heréit. Az egész családunk szomorú, hogy így ért véget Zinedine karrierje, de legalább a becsülete megmaradt. Vannak a futballnál fontosabb dolgok."

Blatter elvenné az aranylabdát

Zidane-t a fejelés ellenére a vb-re akkreditált újságírók a torna legjobb játékosának választották. A malőr amiatt történhetett, hogy a sajtósok már a döntő szünetében leadták a szavazatukat, Sepp Blatter, a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó Szövetség) elnöke pedig gyáva volt megváltoztatni a végeredményt.

A szervezet első embere el sem ment a döntőre, kedden vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki mit mondott valójában, és szerdán azt nyilatkozta, lehet, hogy elveszik Zidane-tól a legjobbnak járó aranylabdát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!