Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétkapják a Juventust

2006.07.17. 14:21
Megindult az európai sztárklubok versengése az olasz első osztályból a bundabotrány miatt kizárt Juventus játékosaiért. Vieira az MU-ban, Cannavaro a Realban, Buffon a Milanban köthet ki, de eligazol a többi csillag is: a B-ligában csak Del Piero hajlandó futballozni.
Futballista-piaccá vált pénteken Olaszország, miután a bundabotrány miatt három élklubot a másodosztályba sorolt vissza az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC).


Ítéletet hirdet Cesare Ruperto, az olasz sportbíróság elnöke

Védőket akar a Barca és a Real

Európai sztárcsapatok, a Milan és az Inter képviselői máris felvették a kapcsolatot a kizárt Juventus, Fiorentina és Lazio legjobbjainak menedzsereivel, illetve az egyesületek vezetőivel.

Spanyolországból a Barcelona és a Real Madrid indított akciót: a Sport című lap szerint a katalánok a Juventusból Gianluca Zambrottát és Lilian Thuramot vinnék. Utóbbi biztosnak tűnik, előbbiért viszont bejelentkezett a Real Madrid is.

Új szakvezetőjük, Fabio Capello, aki az utóbbi két évben a torinóiakat edzette, Zambrotta mellett Emersont és Fabio Cannavarót szeretné. Az AS napilap állítja, a 32 éves védő megígérte volt mesterének, hogy követi őt Madridba. Hármukért összesen 45 millió eurót (12,5 milliárd forint) ajánlott a Real.

Középpályások az angoloknak kellenek

A BBC úgy értesült, a Chelsea Zambrotta és Cannavaro mellett szintén harcol Pavel Nedvedért, csakúgy, mint a Tottenham és a Monaco. Nem kizárt viszont, hogy az augusztus végén már 34 éves középpályás marad, és a másodosztályban folytatja. (A csillagok közül Alessandro Del Piero az egyetlen, aki a botrány kirobbanásakor kijelentette, bármi is történik a Juventusszal, marad.)

Az exarsenalos Patrick Vieirát a Manchester United vinné, ha öszejönne, a futballtörténelem legbizarabb klubváltása lenne, hiszen a francia középpályás évekig a nagy MU-rivális Arsenal legjobbja volt. Sir Alex Ferguson, az angolok skót edzője első körben tizenegy millió eurót (3 milliárd forint) kínált Vieiráért.

David Trezeguet-t és Mauro Camoranesit a Liverpool szeretné, de a franciáért az Inter is sorban áll, csakúgy, mint Zlatan Ibrahimovicért. A svéddel együtt szinte biztos, hogy a milanói klubnál kötnek ki.

Buffon már a Milané?

A Fiorentina legértékesebb portékája az előző szezon gólkirálya, Luca Toni. Az Inter és a Milan jelentkezett érte, 20-22 millió eurót (mintegy 6 milliárd forint) fizetnének.

A Milan persze igazolni akar a Juvéból is, a kapus, Gianluigi Buffon érkezése a Gazzetta dello Sport szerint biztos, és Zambrotta is legszívesebben maradna hazájában, a piros-feketékhez húz.

Kaká nem eladó, de vinnék

Nem eladó a milanos Kaká, de a Real Madrid új sportigazgatója, Predrag Mijatovic ötven, a Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics száz millió euróval (28 milliárd forint) indult a megszerzésére.

Az üzletekből néhány már a héten összejöhet, igaz, a kizárási ítélet még nem végleges, és a Juventus jelezte, nem fog senkit ára alatt eladni. Felmerült már a kölcsönadás lehetősége is, de a jelenlegi állás szerint minden bizonnyal két évig lesz másodosztályú a torinói egylet, ami bonyolítja az effajta ügyleteket.

Másodfokon sem mentik fel őket

A B-liga megváltoztatására kevés az esély, de megfellebbezhetetlen döntés július 24-re várható. Ekkor indulhat meg igazán a játékoskereskedelem.

A négy bukott egyesület közül csak a Milan úszta meg a B-t, maradhat az első osztályban (Serie A), de nem indulhat a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában sem.