Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Debrecené a Szuperkupa

2006.07.20. 22:14
A magyar labdarúgó Szuperkupa visszavágó mérkőzésén a bajnoki címvédő Debrecen egy a hajrában szerzett góllal győzte le a kupagyőztes Fehérvárt, és mivel az első meccsen idegenben nyert, így megszerezte a trófeát. A Debrecen nagy fölényben játszott, három kapufát lőtt, és sok helyzetet kihagyott.

A labdarúgó Szuperkupa hétfői első, fehérvári mérkőzésén a szerb Bogdanovics már a negyedik percben eldöntötte a találkozó sorsát, tizennyolc méterről tökéletesen csavart ugyanis a kapu bal alsó sarkába.

Horváth pontosan érkezett

A visszavágó is gyors góllal indult, Györök beívelése után Horváth tizenhárom méterről szép mozdulattal - erőteljesen - a jobb alsó sarokba fejelt, Csernyánszki lemaradt a jól helyezett fejesről.

A Debrecen ezek után rákapcsolt, az első negyedóra végén könnyen egyenlíthetett is volna, de Halmosi beívelésénél a kapus Sebők fejjel mentett, majd Dombi húzott el a jobboldalon az ötösig vitte a labdát, a középre adása azonban pontatlan volt, Brnovics nem érhette el.

Bogdanovics percei

Hamarosan Bogdanovics percei következtek, előbb huszonöt méterről vállalkozott lövésre, de a kapufát találta el, majd Sándor nagyszerű labdája után nyolc méterről fejelt, de a kapus nagy bravúrral védett.

Úgy tűnt, a harmincnegyedik percben sikerül az egyenlítés, de Brnovics lesről talált a hálóba. A vendégek mindössze egyszer jutottak el a Loki kapujáig, akkor Dajics lefutotta a távoli lövésekkel veszélyeztető Szatmárit, de tizenöt méterről mellé lőtt.

Az első csere, Dzsudzsák egyenlített

A fordulás után gyorsan egyenlített a Debrecen, a csereként beállt Dzsudzsák huszonnégy méterről a bal felső sarokba csavart. Két perccel előtte a két szerb támadó ugyanabból a támadásból kapufát ért el, Bogdanovics fejjel, Brnovics lábbal találta el.

A Loki döntésre szerette volna vinni a dolgot, Virág fejese csak centikkel kerülte el a kaput, Bogdanovics csavarásakor pedig Kuttor állt jó helyen, és szögletre mentett.

A másik csere, Zsolnai döntötte el

Negyedórával a vége előtt Bernáth begyűjtötte második sárga lapját, a fehérváriak igyekeztek ezt kihasználni, de csak néhány veszélyesen belőtt szögletig jutottak el.

Egy perccel a vége előtt végleg eldőlt a meccs és a kupa sorsa: Dombi a jobb oldalról ballal lőtt középre, Koller nem találta el jól a labdát, erre Zsolnai lecsapott, és a kapuba sodorta.

A Debrecen így megvédte elsőségét, és biztatóan játszott a jövő szerdai macedón Szkopje elleni BL-selejtező előtt.

Jegyzőkönyv:
DVSC-TEVA - FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Debrecen, 5000 néző, v.: Fábián
gólszerző: Dzsudzsák (53.), Koller (88., öngól), illetve Horváth G. (6.)
sárga lap: Szatmári (13.), Halmosi (20.), Bernáth (36., 75.), Dombi (42.), Éger (70.), illetve Bozic (11.), Kuttor (56.), Horváth G. (72.), Koller (78.), Horváth F. (90.)
piros lap: Bernáth (75.)
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Virág, Szatmári (Dzsudzsák, a szünetben) - Dombi, Vukmir (Balogh Z., 74.), Sándor T., Halmosi - Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 65.)
FC Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Horváth F., 82.), Dajic (Alumona, 59.) - Sitku, Györök (Lattenstein, 59.)