Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A Debrecené a Szuperkupa

2006.07.20. 22:14
A magyar labdarúgó Szuperkupa visszavágó mérkőzésén a bajnoki címvédő Debrecen egy a hajrában szerzett góllal győzte le a kupagyőztes Fehérvárt, és mivel az első meccsen idegenben nyert, így megszerezte a trófeát. A Debrecen nagy fölényben játszott, három kapufát lőtt, és sok helyzetet kihagyott.

A labdarúgó Szuperkupa hétfői első, fehérvári mérkőzésén a szerb Bogdanovics már a negyedik percben eldöntötte a találkozó sorsát, tizennyolc méterről tökéletesen csavart ugyanis a kapu bal alsó sarkába.

Horváth pontosan érkezett

A visszavágó is gyors góllal indult, Györök beívelése után Horváth tizenhárom méterről szép mozdulattal - erőteljesen - a jobb alsó sarokba fejelt, Csernyánszki lemaradt a jól helyezett fejesről.

A Debrecen ezek után rákapcsolt, az első negyedóra végén könnyen egyenlíthetett is volna, de Halmosi beívelésénél a kapus Sebők fejjel mentett, majd Dombi húzott el a jobboldalon az ötösig vitte a labdát, a középre adása azonban pontatlan volt, Brnovics nem érhette el.

Bogdanovics percei

Hamarosan Bogdanovics percei következtek, előbb huszonöt méterről vállalkozott lövésre, de a kapufát találta el, majd Sándor nagyszerű labdája után nyolc méterről fejelt, de a kapus nagy bravúrral védett.

Úgy tűnt, a harmincnegyedik percben sikerül az egyenlítés, de Brnovics lesről talált a hálóba. A vendégek mindössze egyszer jutottak el a Loki kapujáig, akkor Dajics lefutotta a távoli lövésekkel veszélyeztető Szatmárit, de tizenöt méterről mellé lőtt.

Az első csere, Dzsudzsák egyenlített

A fordulás után gyorsan egyenlített a Debrecen, a csereként beállt Dzsudzsák huszonnégy méterről a bal felső sarokba csavart. Két perccel előtte a két szerb támadó ugyanabból a támadásból kapufát ért el, Bogdanovics fejjel, Brnovics lábbal találta el.

A Loki döntésre szerette volna vinni a dolgot, Virág fejese csak centikkel kerülte el a kaput, Bogdanovics csavarásakor pedig Kuttor állt jó helyen, és szögletre mentett.

A másik csere, Zsolnai döntötte el

Negyedórával a vége előtt Bernáth begyűjtötte második sárga lapját, a fehérváriak igyekeztek ezt kihasználni, de csak néhány veszélyesen belőtt szögletig jutottak el.

Egy perccel a vége előtt végleg eldőlt a meccs és a kupa sorsa: Dombi a jobb oldalról ballal lőtt középre, Koller nem találta el jól a labdát, erre Zsolnai lecsapott, és a kapuba sodorta.

A Debrecen így megvédte elsőségét, és biztatóan játszott a jövő szerdai macedón Szkopje elleni BL-selejtező előtt.

Jegyzőkönyv:
DVSC-TEVA - FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Debrecen, 5000 néző, v.: Fábián
gólszerző: Dzsudzsák (53.), Koller (88., öngól), illetve Horváth G. (6.)
sárga lap: Szatmári (13.), Halmosi (20.), Bernáth (36., 75.), Dombi (42.), Éger (70.), illetve Bozic (11.), Kuttor (56.), Horváth G. (72.), Koller (78.), Horváth F. (90.)
piros lap: Bernáth (75.)
DVSC-TEVA: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Virág, Szatmári (Dzsudzsák, a szünetben) - Dombi, Vukmir (Balogh Z., 74.), Sándor T., Halmosi - Bogdanovic, Brnovic (Zsolnai, 65.)
FC Fehérvár: Sebők Zs. - Csizmadia, Kuttor, Koller, Horváth G. - Bozic, Schwarcz, Farkas B. (Horváth F., 82.), Dajic (Alumona, 59.) - Sitku, Györök (Lattenstein, 59.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!