Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

A Ferencváros csak az NB I-ben tud gondolkodni

2006.07.21. 17:14
Egyelőre bizonytalan, hogy elindulhat-e a Borsodi Liga jövő szombaton rajtoló új szezonjában. A licencadó testület holnap hozza meg végleges, megfellebbezhetetlen döntését, de a Ferencváros vezetői állítják, a klubnak érvényes engedélye van és jelen állás szerint is ott lenne a helye az élvonalban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán egy huszárvágással megsemmisítette az úgynevezett fellebbviteli licencadó testület hétfői döntését, amivel engedélyezte a Ferencváros és a Vác indulását a jövő szombaton rajtoló bajnokságban. Az elnökség fel is oszlatta a bizottságot és meghagyta, hogy két napon belül újat kell felállítani.

A klub szeriont van licencük

A testület meg is alakult - és akárcsak a többi ilyennek, titkos az összetétele - és szombaton döntést is hozhat. A legkritikusabb helyzetben lévő Ferencváros vezetői azonban állítják, hogy a klubnak érvényes licence és nevezése van a 2006-07-es szezonra.

"Egy licenccel és érvényes nevezéssel rendelkező csapattól nem lehet megvonni a bajnoki indulás jogát. Nekünk pedig a Fellebbviteli Licencadó Testület másodfokon, 2006. május 31-én megadta a licencet, s az általa előírt feltételeket mi tejesítettük is. Ezen aktus után, július 11-én, ugyanez a testület hatálytalanította a saját másodfokú határozatát, majd, július 17-én formai hibára hivatkozva visszavonta saját, július 11-én hozott hatálytalanító döntését. Így érvényben maradt a május 31-i határozat, amelyben a Fellebbviteli Licencadó Testület megadta a Fradinak a licencet" - áll a Ferencváros közleményében, ami a klub honlapján olvasható.

'Nem kommentálnám'

"Az álláspontunk változatlan, érvényes licencünk és nevezésünk van. Hogy mi lesz, ha másképp dönt a licencadó testület? Várjuk meg a döntést. Mi nem gondolkodunk az NB II-ben" - jelentette ki az Indexnek a Ferencvárost működtető zRt. Ügyvezető igazgatója, Tepszics Ignác. Arra a felvetésünkre, hogy Kisteleki István MLSZ-elnök melegen ajánlgatta a másodosztályt a Fradinak, a zöld-fehér klubvezető csak annyit mondott: "Nem kommentálnám." Tepszics azért arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek a klubhoz visszatért korábbi játékosokkal, Tököli Attilával és Dragóner Attilával. Azonban az ő leigazolásuk is nagyban függhet a licenc körüli hizavona végkimenetelétől.

Az FTC tehát bizakodik, de az MLSZ-vezérkar szerdai sajtótájékoztatóján tapasztaltak alapján, nagyon kevés reménye lehet. Ott ugyanis tapasztalható volt a hangulat: a félamatőr Vác megkapja a licencet, az FTC-vel kapcsolatban viszont leginkább az NB II hangzott el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!