Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ferencváros csak az NB I-ben tud gondolkodni

2006.07.21. 17:14
Egyelőre bizonytalan, hogy elindulhat-e a Borsodi Liga jövő szombaton rajtoló új szezonjában. A licencadó testület holnap hozza meg végleges, megfellebbezhetetlen döntését, de a Ferencváros vezetői állítják, a klubnak érvényes engedélye van és jelen állás szerint is ott lenne a helye az élvonalban.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán egy huszárvágással megsemmisítette az úgynevezett fellebbviteli licencadó testület hétfői döntését, amivel engedélyezte a Ferencváros és a Vác indulását a jövő szombaton rajtoló bajnokságban. Az elnökség fel is oszlatta a bizottságot és meghagyta, hogy két napon belül újat kell felállítani.

A klub szeriont van licencük

A testület meg is alakult - és akárcsak a többi ilyennek, titkos az összetétele - és szombaton döntést is hozhat. A legkritikusabb helyzetben lévő Ferencváros vezetői azonban állítják, hogy a klubnak érvényes licence és nevezése van a 2006-07-es szezonra.

"Egy licenccel és érvényes nevezéssel rendelkező csapattól nem lehet megvonni a bajnoki indulás jogát. Nekünk pedig a Fellebbviteli Licencadó Testület másodfokon, 2006. május 31-én megadta a licencet, s az általa előírt feltételeket mi tejesítettük is. Ezen aktus után, július 11-én, ugyanez a testület hatálytalanította a saját másodfokú határozatát, majd, július 17-én formai hibára hivatkozva visszavonta saját, július 11-én hozott hatálytalanító döntését. Így érvényben maradt a május 31-i határozat, amelyben a Fellebbviteli Licencadó Testület megadta a Fradinak a licencet" - áll a Ferencváros közleményében, ami a klub honlapján olvasható.

'Nem kommentálnám'

"Az álláspontunk változatlan, érvényes licencünk és nevezésünk van. Hogy mi lesz, ha másképp dönt a licencadó testület? Várjuk meg a döntést. Mi nem gondolkodunk az NB II-ben" - jelentette ki az Indexnek a Ferencvárost működtető zRt. Ügyvezető igazgatója, Tepszics Ignác. Arra a felvetésünkre, hogy Kisteleki István MLSZ-elnök melegen ajánlgatta a másodosztályt a Fradinak, a zöld-fehér klubvezető csak annyit mondott: "Nem kommentálnám." Tepszics azért arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek a klubhoz visszatért korábbi játékosokkal, Tököli Attilával és Dragóner Attilával. Azonban az ő leigazolásuk is nagyban függhet a licenc körüli hizavona végkimenetelétől.

Az FTC tehát bizakodik, de az MLSZ-vezérkar szerdai sajtótájékoztatóján tapasztaltak alapján, nagyon kevés reménye lehet. Ott ugyanis tapasztalható volt a hangulat: a félamatőr Vác megkapja a licencet, az FTC-vel kapcsolatban viszont leginkább az NB II hangzott el.