Piroska
3 °C
4 °C

Hétfőn döntenek a Ferencvárosról

2006.07.22. 17:30
Ötórás tanácskozás után a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó bizottsága nem tudta eldönteni, hogy a Ferencváros és a Vác indulhat-e a jövő szombaton kezdődő magyar bajnokságban. Ha a Fradi nem mehetne, először rajtolna el a hazai bajnokság nélküle.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága szombaton ötórás tanácskozást követően úgy határozott, hogy hétfőn folytatja a Ferencváros és Vác licenckérelmének vizsgálatát, és akkor mindenképpen dönt a két klub rajtengedélyéről.

Pénteken alakult meg a testület

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: hogy a testület minden körülményt alaposan meg akar vizsgálni, többek között az ügyben hozott korábbi határozatokat is tanulmányozza.

Az új másodfokú testület pénteken alakult meg, miután az előző fellebbviteli licencadó bizottságot az MLSZ elnöksége szerdai rendkívüli elnökségén visszahívta és döntéseit hatályon kívül helyezte.

Az előző fellebbviteli testületnek az volt a "bűne", hogy korábbi jogerős döntését megváltoztatva hétfőn mégis rajtengedélyt adott a Ferencvárosnak és a Vácnak.

Amennyiben az új másodfokú testület hétfőn nem engedi elindulni az élvonalban a Vácot és a Ferencvárost, az első osztályból az előző szezon végén kiesett Vasas és Pápa kerül vissza az NB I-be.

Ináncsy szerint minden rendben

Az MLSZ elnöke, Kisteleki István szerint a félamatőr Vácnak kedvezőbb esélyei vannak az indulásra, mint a közel félmilliárdos tartozást felhalmozó Ferencvárosnak. A klub elnöke, dr. Ináncsy Miklós ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy az egyesületnek érvényes rajtengedélye van, így nem lehet megvonni tőle az indulás jogát. Mindezt arra alapozza, hogy a fellebbviteli licencadó testület június elején - feltételesen - indulni hagyta a zöld-fehéreket. Szerinte ez a határozat pillanatnyilag is érvényben van.

A bajnokság a tervek szerint jövő szombaton kezdődik, a találkozók kezdési időpontja egyelőre azonban még nem ismert, mivel egyelőre nem született megállapodás a mérkőzések televíziós közvetítéseiről. Az RTL Klub ugyanis pár hete bejelentette: három év után nem kíván közvetíteni az idei szezonban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!