Jolán
2 °C
4 °C

Ausztriai futballtornát nyertek az MTK fiataljai

2006.07.23. 16:03
A Várszegi Gábor által alapított agárdi futballakadémia játékosaira építő MTK két Bundesliga-csapat előtt nyerte meg a kapruni nemzetközi tornát. Az MTK a Nürnberg ellen fordított, háromszor volt eredményes, a Wolfsburg elleni döntőben gól nélkül végzett, de büntetőkkel nyerni tudott.

A Bundesligában szereplő Wolfsburg és Nürnberg mellett egy török - Sivasspor - és a magyar élvonal negyedik helyezettjét, az MTK-t hívták meg az osztrák szervezők a kapruni négyes tornára.

Hrepka góljai adták meg az alaphangot

Előzetesen úgy lehetett értékelni, hogy a magyarok képviselik a leggyengébb játékerőt, ám az agárdi futballiskolára épülő - kilenc játékost adott az akadémia - Garami-csapat jócskán felborította a várakozásokat.

A Nürnberget 3-2-re győzte le az elődöntőben, a siker értékét növeli, hogy az első félidőben hátrányba kerültek a magyarok, ám Hrepka duplájának is köszönhetően fordítottak a legutóbbi német bajnokság nyolcadik helyezettje ellen.

Változatos, de gól nélküli meccs

A siker egyúttal a fináléba kerülést is jelentette, ahol a kék-fehéreket egy másik német csapat várta. A Wolfsburg szerencsével maradt bent az első osztályban, most jóval merészebb terveket szövögetnek, és a török gárda ellen 2-1-re nyertek.

A döntő változatos meccset hozott, többnyire a németek játszottak mezőnyfölényben, de Hrepka nagy helyzetben hibázott, és Kanta lövése is kevéssel kerülte el a kaput.

Végh hárította a ghánai Sarpei lövését

A gólszerzés azonban nem sikerült, a tizenegyeseknél viszont annál inkább összpontosítottak a játékosok. Valamennyi "emtékás" végrehajtó pontosan célzott, míg a ghánai, a vb-t is megjárt Sarpei hibázott, Végh Zoltán jó irányba mozdult, gyors vetődéssel hárított, ez pedig elég volt a tornagyőzelemhez.

A kapus így értékelt a klub honlapján: "függetlenül attól, hogy ez csak egy felkészülést szolgáló nemzetközi torna volt, nagy fegyverténynek tartjuk, hogy sikerült diadalmaskodnunk a két legerősebb csapat ellen. A döntőben kiegyenlített összecsapást vívtunk a Wolfsburg ellen, mindkét csapat rengeteget tett a győzelem érdekében, és végül tizenegyesekkel nekünk sikerült diadalmaskodnunk. Örülök, hogy sikerült egy büntetőt hárítanom, hiszen ez is kellett ahhoz, hogy megnyertük ezt a tornát."

Szívesen látják jövőre is a csapatot

A pályaedző, Pölöskei Gábor így összegzett az MTI-nek: "kitűnően szervezett tornán vettünk részt, remek körülmények között. Ellenfelünk legerősebb összeállításában játszott. A Wolfsburg talán kicsit többet birtokolta a labdát nálunk, de szervezett védekezésünknek köszönhetően veszélyes helyzetet nem alakított ki. A Bundesliga-csapatok elleni meccsek remekül segítették a felkészülésünket és a szervezők is elégedettek lehettek a teljesítményünkkel, mert már jelezték, hogy szívesen látnak minket jövőre is."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?