István, Vajk
19 °C
33 °C

Ausztriai futballtornát nyertek az MTK fiataljai

2006.07.23. 16:03
A Várszegi Gábor által alapított agárdi futballakadémia játékosaira építő MTK két Bundesliga-csapat előtt nyerte meg a kapruni nemzetközi tornát. Az MTK a Nürnberg ellen fordított, háromszor volt eredményes, a Wolfsburg elleni döntőben gól nélkül végzett, de büntetőkkel nyerni tudott.

A Bundesligában szereplő Wolfsburg és Nürnberg mellett egy török - Sivasspor - és a magyar élvonal negyedik helyezettjét, az MTK-t hívták meg az osztrák szervezők a kapruni négyes tornára.

Hrepka góljai adták meg az alaphangot

Előzetesen úgy lehetett értékelni, hogy a magyarok képviselik a leggyengébb játékerőt, ám az agárdi futballiskolára épülő - kilenc játékost adott az akadémia - Garami-csapat jócskán felborította a várakozásokat.

A Nürnberget 3-2-re győzte le az elődöntőben, a siker értékét növeli, hogy az első félidőben hátrányba kerültek a magyarok, ám Hrepka duplájának is köszönhetően fordítottak a legutóbbi német bajnokság nyolcadik helyezettje ellen.

Változatos, de gól nélküli meccs

A siker egyúttal a fináléba kerülést is jelentette, ahol a kék-fehéreket egy másik német csapat várta. A Wolfsburg szerencsével maradt bent az első osztályban, most jóval merészebb terveket szövögetnek, és a török gárda ellen 2-1-re nyertek.

A döntő változatos meccset hozott, többnyire a németek játszottak mezőnyfölényben, de Hrepka nagy helyzetben hibázott, és Kanta lövése is kevéssel kerülte el a kaput.

Végh hárította a ghánai Sarpei lövését

A gólszerzés azonban nem sikerült, a tizenegyeseknél viszont annál inkább összpontosítottak a játékosok. Valamennyi "emtékás" végrehajtó pontosan célzott, míg a ghánai, a vb-t is megjárt Sarpei hibázott, Végh Zoltán jó irányba mozdult, gyors vetődéssel hárított, ez pedig elég volt a tornagyőzelemhez.

A kapus így értékelt a klub honlapján: "függetlenül attól, hogy ez csak egy felkészülést szolgáló nemzetközi torna volt, nagy fegyverténynek tartjuk, hogy sikerült diadalmaskodnunk a két legerősebb csapat ellen. A döntőben kiegyenlített összecsapást vívtunk a Wolfsburg ellen, mindkét csapat rengeteget tett a győzelem érdekében, és végül tizenegyesekkel nekünk sikerült diadalmaskodnunk. Örülök, hogy sikerült egy büntetőt hárítanom, hiszen ez is kellett ahhoz, hogy megnyertük ezt a tornát."

Szívesen látják jövőre is a csapatot

A pályaedző, Pölöskei Gábor így összegzett az MTI-nek: "kitűnően szervezett tornán vettünk részt, remek körülmények között. Ellenfelünk legerősebb összeállításában játszott. A Wolfsburg talán kicsit többet birtokolta a labdát nálunk, de szervezett védekezésünknek köszönhetően veszélyes helyzetet nem alakított ki. A Bundesliga-csapatok elleni meccsek remekül segítették a felkészülésünket és a szervezők is elégedettek lehettek a teljesítményünkkel, mert már jelezték, hogy szívesen látnak minket jövőre is."