Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Tovább szívatják a Ferencvárost

2006.07.24. 17:23
Előzetesen már szombatra döntést ígért a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) licencadó testülete a Ferencváros NB I-es részvétele kapcsán, de ezt még hétfőn sem hozta meg. Ha a Fradit visszasorolják a másodosztályba, történetében az első alkalommal nem indulhat az élvonalban. A bajnokság pénteken indul, menetrend még nincs, a Vác sorsa is bizonytalan.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának hétfői ülésén többórás tárgyalás, értékelés, elemzés után sem született döntés a Ferencváros és a Vác élvonalbeli rajtengedélyével kapcsolatban - tájékoztatta az MTI-t Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke.

Csak a bizonytalanság biztos

Elmondta, hogy a licencadó bizottság jelenleg is folyamatosan ülésezik, mert - többek között a korábbi határozatok ellentmondásai miatt - olyan döntést szeretne hozni, amely minden szempontból, jogilag is támadhatatlan, ehhez pedig minden dokumentumot a legapróbb részletig tanulmányozni kell és kiegészítő információk is szükségesek.

Ennek a megállapításnak teljesen ellentmond Helmeczy László MLSZ-alelnök múlt szerdai véleménye, aki azt mondta: mivel már az összes szükséges papírt bekérték, és újabbakat már nem lehetett beadni, lényegében egy óra alatt meg lehet hozni a döntést, és nincs szükség a halogatásra.

Már buszra sem futotta

Az új másodfokú testület pénteken alakult meg, miután az előző fellebbviteli licencadó bizottságot az MLSZ elnöksége szerdai rendkívüli ülésén visszahívta és döntéseit hatályon kívül helyezte. Az előző fellebbviteli testületnek az volt a bűne, hogy korábbi jogerős döntését megváltoztatva hétfőn mégis rajtengedélyt adott a Ferencvárosnak és a Vácnak.

A Ferencváros a szombati felcsúti 4-2-re megnyert felkészülési mérkőzésére úgy utazott el, hogy a vendéglátó csapat felküldte az Üllői útra saját buszát, mert a zöld-fehérek már ennél a kérdésnél elakadtak.

Szerencsésebb lenne a másodosztály?

A Ferencváros folyamatos tárgyalásban van egy spanyol befektetési csoporttal, és vélhetően licencének megadásához az is hozzájárulna, hogy a Hi Grupo milyen garanciákat képes adni a csapat zavartalan működése kapcsán.

Az MLSZ elnöke, Kisteleki István a Ferencváros elnökének, Ináncsy Miklósnak azt javasolta, szerencsésebb lenne a másodosztályban indulniuk, mert ha csődöt jelentenek, akkor automatikusan és megfellebbezhetetlenül a harmadik vonalba kényszerülnek.

A Vasas és a Pápa sem tudja, melyik osztályban játszhat

Amennyiben az új másodfokú testület nem engedi elindulni az élvonalban a Vácot és a Ferencvárost, az első osztályból az előző szezon végén kiesett Vasas és Pápa kerül vissza az NB I-be.

Serényi Péter arról is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a bajnokság pénteken este kezdődik, a párosítás még nem ismert, de az biztos, hogy a Duna Televízió közvetíti a nyitó találkozót.

Tüntetnek a székház előtt

A ferencvárosi szurkolók sem akarnak belenyugodni abba, hogy a klub teljes bizonytalanságban várja az új élvonalbeli szezont. "Az FTC-t a Club korábbi és jelenlegi vezetői juttatták ide, őket terheli a felelősség - szinte kizárólagosan. Felelősség terheli továbbá a jelenlegi állapotokért a mindenkori kormányzatot a Ferencváros ügyének kezeléséért, valamint az MLSZ-t az elfogult, kaotikus, időnként jogsértésbe hajló működéséért" - áll a Ferencváros-szurkolók Szövetsége (FSzSz) közleményében. Az FSzSz ezért kedd délután 17 órára az FTC Üllői úti székháza elé vár mindenkit, "hogy együtt gondolkozzunk a Ferencváros jövőjéről." A szövetség attól függetlenül megtartja a demonstrációt, hogy mikor döntenek a licencügyben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!