Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Paks nyerte az NB I pénteki nyitómeccsét

2006.07.28. 21:58
A labdarúgó Borsodi Liga 2006/2007-es szezonjának első mérkőzésén a Paks nyerte az újoncok csatáját, miután idegenben két góllal jobbnak bizonyult a Vácnál. Szerda délelőtt még egyik fél sem tudta, hogy pályára kell lépnie szombaton, mi több, a Vác az indulási jogot is csak kedd este szerezte meg, összességében elfogadható színvonalú mecset játszottak. A váciak félamatőr társulata helyenként lendületesen futballozott, de ez a pontszerzéshez kevés volt.
I. félidő:

14. perc:
Kiss tört be a tizenhatoson belülre, ahol a kapujából kivetődő Köteles elsodorta, a bíró pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Buzás laposan a bal sarokba lőtte, a váci kapus jó irányba vetődött, de nem tudott menteni (0-1).

41. perc:
Buzás átadásával Kiss tört be a tizenhatoson belülre és Köteles mellett a bal sarokba lőtte a labdát (0-2).

II. félidő:

51. perc:
Kulcsár futott el a jobb szélen, beadása után Rob lőtt kapura, Kovács látványos mozdulattal védett.

Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, több helyzetet alakítottak ki ellenfelüknél, a rutinosabb és a nyáron kellőképpen megerősített paksiak csupán háromszor jutottak el a hazai kapu közelébe, két akciójukat viszont góllal zárták, így komoly előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második negyvenöt perc hazai támadásokkal kezdődött, de a paksiak elsősorban kapusuk bravúros védéseinek köszönhetően átvészelték ezt az időszakot. Az idő múlásával egyre csökkent a hazaiak lendülete, a hajrában a vendégek magabiztosan őrizték meg előnyüket.

Jegyzőkönyv:
Vác-Paks 0-2 (0-2)
Vác, 2000 néző, v: Iványi
gólszerzők: Buzás (14., 11-esből), Kiss (41.)
sárga lap: Dudás (29.), Gáspár (56.), Kulcsár (58.), illetve Tamási (21.), Molnár (23.)
Vác: Köteles - Gáspár, Udvari, Rusvay, Kovács P. - Laskai (Sinkó, 63.), Vén, Makrai, Rob (Szabó, 70.) - Kulcsár (Farkas, 80.), Dudás
Paks: Kovács A. - Molnár, Salamon, Horváth, Barics (Csehi, 64.) - Tamási, Zováth, Kiss (Varga, 82.), Buzás - Báló, Belényesi (Montvai, a szünetben)