Auguszta
-4 °C
2 °C

Baumgartner három góljával nyertek a pilóták

2006.08.02. 22:53
A MAI CASCO Futball Grand Prix gálamérkőzésen a Forma-1-es pilóták a Hungarian All Stars elnevezésű, művészeket és sportolókat magába foglaló csapattal találkoztak. A Puskás Ferenc Stadionban, 20 ezer néző előtt rendezett találkozón a több NB I-es játékossal megerősített pilóták magabiztos játékkal háromgólos győzelmet arattak. A meccs legeredményesebb játékosa a háromgólos Baumgartner Zsolt volt.

Miután kiderült, hogy elmarad a magyar labdarúgó-válogatott hetek óta hirdetett Villarreal elleni, augusztus 12-re tervezett barátságos mérkőzése, így elmondható, a nyár legrangosabb meccsét rendezték meg a Puskás-stadionban a magyar közéleti szereplők és a hétvégi Forma 1-es futamra hazánkba érkező pilóták között.


Kattintson!

Az első helyzet Kóbor "Omega" János előtt adódott, de hamar kiderült, a színpadon otthonosabban mozog, mint a pályán. A folytatásban a Schumacher vezette pilóták veszélyeztettek többet, de a korábbi szövetségi kapitány, Csank János a magyar kapuban remekelt. Ennek ellenére előbb Baumgartner Zsolt egy emelés után, majd Engel 20 méteres lövésdel találta el a kapufát.

Hajrá Fradi!

Az első félidő legizgalmasabb negyedóráját a kilátogató ferencvárosi szurkolók produkálták, akik egy "Igazságot a Fradinak" és egy "Megtisztulást" transzparenst akasztottak ki, majd hosszú perceken keresztül a "Vezetőség takarodj!" rigmust skandálták. Az első Szabics gól-után azonban összeszedték a molinóikat és hazamentek.

A nagy nyomás ellenére a "hazai csapat" szerezte meg a vezetést, a 21. percben Szabics Imre kapott remek ütemű kiugratást és két lépés után ellőtte a labdát a kapus mellett.

Schumacher percei

A 27. percben Michael Schumacher kapott remek labdát, elhúzta a labdát Csank János mellett, majd 8 méterről ballal gurított az üresen hagyott kapuba. Egy perccel később a hétszeres német világbajnok remek keresztlabdát adott Tököli Attilának, aki hat méterről okosan gurított el a diósgyőri edző mellett.

Bukdácsoló énekesek
Az egyébként feltűnő volt, az énekesek "bizonytalanul mozogtak a pályán, előbb Kóbor János az Omega, majd Cipő a Republic énekese esett el egyszerű futás közben.

Újabb két perccel később Engel egy csel után 14 méterről ballal lőtt a magyar kapuba. A folytatásban azonban nem tört meg a Lipcsei Péterrel, Kanta Józseffel és Szabiccsal megerősített All Star-csapat, és percekkel később egy végletekig kijátszott akció végén Szabics révén szépített.

A 44. percben a hétvégén világbajnoki címét hatodszor megvédő Erdei Zsolt ugyan a kapust is kicselezte, de tíz méterről mellé lőtt.

Két perc alatt két Baumgartner gól

A második játékrész elején Tököli indította Liuzzit, aki pontosan adott középre, ott pedig az egykori F1-es pilótának, Baumgartner Zsoltnak nem volt nehéz a kapuba lőnie a frissen beállt kapus, az olimpiai bajnok vízilabdázó Kósz Zoltán mellett. Két perc elteltével Németh Krisztián beadását ismét az első magyar Forma 1-es versenyző lőtte a magyar kapuba.


Kattintás!

Újabb két perc telt el, és máris szépített az All Star-együttes, Kiprich József fénykorát idéző passzal ugratta ki Kantát, aki könnyedén gurított el a kapus mellett. Azonban mielőtt beleélhettük volna magunkat a további magyar gólokba és a felzárkózásba, a szépítésbe, egy kijátszott akció végén Pantano közelről lőtte be Schumacher passzát.

Szabics vs. Tököli
A 63. percben érdekes "párharcnak" lehettek tanúi a nézők, Tököli lépett oda kicsit keményebben Szabicsnak, majd az egykor a Fradi-mezt is falhoz vágó támadó két kézzel lökte el a zöld-fehérekhez épp a napokban visszatérő egykori csapattársát, aki csak mosolygott az eseten, főleg azután, hogy Szabics még mutatóujjával meg is fenyegette őt.

Schumacher remekelt

Az 58. percben Rudolf Pétert vágták fel a tizenhatoson belül, a büntetőt Varga Zoltán higgadtan lőtte a bal alsó sarokba. A 70. percben előbb Kóbor esett el sokadszor saját lábában, majd Eperjes fejelt mellé nagy helyzetben. A túloldalon Scumacher emelte át a labdát az egész védelmen, a kilépő Massa pedig magabiztosan értékesített a ziccert.

A mezőnyben "öldöklő" volt a küzdelem, de a kapuk nem kerültek veszélybe, mígnem Tököli keresztlabdáját Liuzzi bombázta a bal kapufára. Egy perccel később Schumacher szédítette meg a magyar védelmét, majd Baumgartnernek adott kihagyhatatlan helyzetben labdát, aki nem is hibázott.

Kiütéses győzelem lett a vége


Klikkolás!

A 82. percben még egy Lisztes szóló után Engel is betalált, majd a túloldalon a már mezőnyben szereplő Csank visszagurítása után Lipcsei lőtt 17 méterről a bal alsó sarokba. Azonban mire kiörülték magukat a magyar csapat tagjai, ismét a kapujukban volt a labda, Schumacher ezúttal Vitantonio Liuzzinak adott ziccerben labdát. Az utolsó percekben szerzett két újabb pilóta-gól pedig csak megerősítette fölényüket.

A győzelem az övég, de az "utolsó öröm" azonban a magyar csapaté volt, miután a 91. percben még Eperjes Károly is betalált, majd két perccel később még az idei labdarúgó vb-ről tudósító Hajdú B. István, majd újabb egy perc múlva a Republic együttes énekese, Cipő is gólt lőtt.

Összességében elmondható, egy igazi gálamérkőzés volt a találkozó, melyen a pilóták - akiknél több NB I-es játékos szerepelt - megérdemelt győzelmet arattak. Az est bevételét gyermekkórházak támogatására fordítják.