Valér
4 °C
8 °C

A Fradinál a jegyeladás alapján az NB II is a Bajnokok Ligája

2006.08.09. 15:09
A Ferencváros labdarúgó-csapata története során először szerepel a másodosztályban. Miközben a vezetőség töketlenkedik, és még mindig felelősöket keres, addig a szurkolók összefogásának eredményeként, eddig több bérletet adtak el, mint az elmúlt években bármikor. Ennek köszönhetően a Jászapáti elleni rajton telt ház várható az Üllői úton.

Két és fél hete vált biztossá, hogy a Ferencváros labdarúgó-csapata nem indulhat az első osztályú bajnokságban. A klub vezetői azóta hol egymást marják, hol az elődökre hárítanak minden felelősséget, de komoly tárgyalásokat lehetséges befektetőkkel még mindig nem kezdtek. Időközben a megmentőként várt spanyolok pályázata is érvénytelen lett, tehát úgy tűnik, a teljes csőd és összeomlás felé haladnak a zöld-fehérek.

A szurkolókon semmi nem múlik

Ugyanakkor a szurkolók nem nyugodtak bele a döntésbe, és összefogásra buzdították a klub szimpatizánsait. Ennek következtében a szombati, Jászapáti elleni NB II-es nyitányon az a furcsa dolog is előfordulhat, ami legutóbb a Millwall elleni UEFA-Kupa selejtezőn volt: telt ház az Üllői úton.


Boros Bánk Levente (fotó: Huszti István)

Hétfőn kezdték el árulni az idei szezonra szóló jegyeket és bérleteket, és amíg az elmúlt években az első napokban többnyire pár száz bérletet értékesítettek, addig a másodosztályra már most több ezret adtak el. Az első két nap után eladott bérletekből származó bevétel nem sokkal marad el a tavalyi egész éves bevételtől.

A BL óta nem volt ekkora roham a jegyekért

Faragó Antal, a klub főpénztárosa elmondta, legutóbb a tizenegy évvel ezelőtti Bajnokok Ligája szerepléskor volt ekkora az érdeklődés a csapat iránt. Ennek köszönhetően a hét elején a pénztárak 17 órára tervezett zárása után még két órán keresztül voltak nyitva.


Klikk a képre!

Az ellendrukkerek által várt kezdeti lelkesedés azonban nem akar alábbhagyni, akadt szurkoló, aki szerdán csak azért nem vett bérletet, mert hosszú órákat kellett volna sorban állással tölteni, inkább csak jegyet vett a Jászapáti ellen, bízva abban, még a jövő hétre is marad bérlet.

Mi lesz vidéken?

Ha marad a szurkolók lelkesedése, kérdéses, a riválisok miként és főleg hol tudják fogadni a több ezernyi fradistát az elkövetkezendő fordulókban.