Mátyás
-6 °C
1 °C
Curling
Percről Percre

Két újonc Bozsik osztrákok elleni keretében

2006.08.10. 16:45
Bozsik Péter 25 fővel, kezdi meg a felkészülést az Eb-selejtezők előtti utolsó barátságos meccsre. A jövő szerdai Bécsben rendezendő Ausztria elleni összecsapásra, két újonc is készül a kerettel, míg az NB II-es Ferencvárosból senkit nem hívott meg a kapitány.

Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a jövő szerdai, Ausztria elleni barátságos mérkőzésre készülő 25 fős keretét.

Csak 20-an utaznak Bécsbe

A grazi találkozó előtt a csapat tagjai hétfőn délben találkoznak a Puskás Ferenc Stadionban. Ezt követően orvosi vizsgálatra mennek, majd elutaznak Tatára, ahol 18 órától zártkapus edzést tartanak. A tréning első 15 percében a televízióknak és fotósoknak lehetőségük lesz felvételeket készíteni.

Kedd reggel, az orvosi vizsgálatok folytatását követően indul a 20 főre szűkített együttes busszal Grazba, ahol a mérkőzés helyszínén és időpontjában, 20:30 órától gyakorol majd.

A keretbe Bozsik Péter két olyan játékost - Horváth Andrást és Kabát Pétert - hívott be, akik tavasszal nem jutottak szóhoz nála. Ugyancsak ketten vannak (Horváth és Czvitkovics), akik eddig még nem szerepeltek a válogatottban.

Jól fogynak a jegyek

Az osztrák szövetség (ÖFB) csütörtöki bejelentése szerint jól fogynak a jegyek a jövő szerdán sorra kerülő találkozóra: a belépők közül 7500 már elkelt.

A jelentős érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az ÖFB a fiatalabb korosztálynak mérsékelt árakat szabott meg: a 15 év alatti gyermekek már 2,50 euróért bejuthatnak a grazi stadionba. 19 éves korig, illetve diákigazolvánnyal pedig 7,50-től kaphatók a jegyek. Ezen felül a hölgyek számára is kedvező árú belépőket kínálnak.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Fülöp Márton (Tottenham), Végh Zoltán (MTK)

hátvédek: Fehér Csaba (PSV Eindhoven), Éger László (Debrecen), Kiss Zoltán (Debrecen), Vanczák Vilmos (Újpest), Lőw Zsolt (TSG Hoffenheim), Juhász Roland (Anderlecht), Halmosi Péter (Debrecen), Sebők Vilmos (ZTE), Komlósi Ádám (Debrecen)

középpályások: Dárdai Pál (Hertha), Molnár Balázs (ZTE), Horváth András (Sopron), Tóth Balázs (Malatyaspor), Polonkai Attila (REAC), Kabát Péter (SV Paching), Huszti Szabolcs (Hannover 96)

csatárok: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Szabics Imre (Mainz), Czvitkovics Péter (MTK), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Sowunmi Thomas (Slovacko), Simek Péter (Poli Temesvár)