Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Beckham kimaradt az angol válogatottból

2006.08.11. 17:35
Először hirdetetett keretet az angol futballválogatott új szövetségi kapitánya, Steve McClaren és a kiszivárgott híreknek megfelelően kihagyta csapatából az előző tíz év legmeghatározóbb angol játékosát, David Beckhamet.

Egyelőre úgy tűnik, nem éri el a száz válogatottbeli meccset David Beckham. Az angol világklasszis kimaradt ugyanis a legújabb keretből, amit már az új kapitány, Steve McClaren hirdetetett ki péntek délután. Anglia a szerdai, görögök elleni barátságos mérkőzésre és már az Európa-bajnoki selejtezőkre készül.

Vissza azért nem vonul


Steve McClaren (fotó: AFP)

Ezzel felerősödtek azok a hangok, melyek azt sejtetik, hogy a Real Madrid klasszisa többé nem játszik a nemzeti tizenegyben. Azonban a BBC úgy tudja, a 94-szeres válogatott ennek ellenére nem fogja bejelenteni visszavonulását a válogatottól.

A szakvezető - aki a világbajnokság után váltotta Sven-Göran Erikssont - 25 futballistát jelölt listáján. A keretben újonc a West Ham United csatára, Dean Ashton. Nem fért bele McClaren elképzeléseibe az Arsenal volt és Portsmouth jelenlegi védője, Sol Campbell és David James, visszatérőnek számít viszont Jermain Defoe, Phil Neville, Wes Brown és Chris Kirkland. Akárcsak a világbajnokság előtt is számításba vett Luke Young, Kieran Richardson, Darren Bent és Shaun Wright-Phillips. A vb-tartalékokra, a Tottenham-játékos Michael Dawsonra és a watfordi Ben Fosterre ugyancsak számít McClaren.

Fantasztikus játékos, de

"Ez egy új kezdet és ez egy félelmetes mag" - mondta sajtótájékoztatóján McClaren. Kitért Beckhamre is, de különösebben nem magyarázkodott döntése miatt. "Megmondtam Davidnek, hogy változtatni akarok bizonyos dolgokon, más irányokat keresek, és ő nem szerepel a terveimben. Nagyon jól fogadta a döntésemet, de csalódott volt." McClaren persze nem győzte dicsérni Beckhamet, aki szerinte fantasztikus kapitánya volt Angliának, nagyszerű játékos volt és még mindig az. "Nagyon tisztelem Davidet."

Kapusok: Robinson (Tottenham), Kirkland (Liverpool), Foster (Man Utd), védők: Bridge (Chelsea), Brown (Man Utd), Carragher (Liverpool), A Cole (Arsenal), Dawson (Tottenham), Ferdinand (Man Utd), G Neville (Man Utd), P Neville (Everton), Terry (Chelsea), Young (Charlton), középpályások: Downing (Middlesbrough), Gerrard (Liverpool), Hargreaves (Bayern Munich), Jenas (Tottenham), Lampard (Chelsea), Lennon (Tottenham), Richardson (Man Utd), Wright-Phillips (Chelsea), csatárok: Ashton (West Ham), Bent (Charlton), Crouch (Liverpool), Defoe (Tottenham).