Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Gellei: Mindenki ellenünk játssza az év meccsét

2006.08.11. 16:00
A másodosztályú Ferencváros labdarúgó-csapatának edzője, Gellei Imre tisztában van vele, hogy valamennyi ellenfelük az év két legfontosabb meccsét játsza ellenük. Ennek ellenére csakis a feljutás lehet Lipcsei Péterék célja, hiszen nem estek ki, őket kizárták, így az első osztályba tartozónak számítják magukat. Alig egy nappal az NB II-es bajnoki előtt az FTC elnöksége lemondásra szólította fel a klub elnökét, Ináncsy Miklóst. A két hete még távozni akaró, de marasztalt vezető nem akar menni.

Szombaton a Ferencváros történelme első mérkőzését játssza a labdarúgó másodosztályban. A csapat edzőjének, Gellei Imrének azonban nemcsak a mentális felkészítés miatt volt nehéz dolga, de a végleges keret csak pénteken állt a rendelkezésére. A vezetőség ugyanis csak az utolsó előtti pillanatokban tudott szerződéstervezetet tenni a klub több meghatározó játékosa elé.

Mindenki aláírta a szerződését

Dragóner legalább három évig a Fradié

A "függőben lévő játékosok közül Dragóner Attila három plusz egy évre, Tököli Attila, Deme Imre, Bojan Lazics és a Fradiban hetedik szezonját kezdő Balog Zoltán 1-1 évre írt alá.

"Két játékosra biztos nem számíthatok, Tököli Attila eltiltása miatt nem játszhat, míg Takács Ákos próbajátékon van külföldön. Rajtuk kívül a legerősebb kerettel várjuk a Jászapátit, azaz mindenki aláírta a vezetőség által nyújtott szerződést" - nyilatkozta az Indexnek a Fradi edzője.

Véleménye szerint az a minimum elvárás minden részről, hogy ne csak a szombati találkozót, hanem a bajnokságot is nyerjék meg. Elsődleges célunk a visszajutás, hiszen mi nem estünk ki, minket kizártak, így az első osztályba tartozónak számítjuk magunkat." A feljutás mellett a Magyar Kupában is szeretnének minél tovább jutni, de mint a vezetőedző elmondta, a sorozat megnyerése nem csak nekik, de még legalább húsz csapatnak a célja.

Támadni és nyugodtnak maradni

A várható szombati keretek

FTC: Kemenes - Bognár, Dragóner, Tímár, Balog Z. - Szalai T., Lipcsei, Lazic, Laczkó - Deme, Jovánczai
Jászapáti: Tajti N. - Debreczeni, Kiskapusi, Kaszás N., Tulák - Mosonyi, Somodi K., Vígh F. - Horváth P., Ragó, Murinai

A volt szövetségi kapitány elmondta, tisztában van vele, valamennyi ellenféllel idegenben és otthon is az év meccsét játsszák. "Kényszerhelyzetben vagyunk, valószínűleg az ellenfelek nem fognak nekünk ugrani, döntő többségük kontrára játszik majd. Nekünk kell kezdeményezni, és nyugodtnak maradni, ha esetleg nem sikerül már a találkozók elején előnyt szereznünk" - mondta a csapat mellett a vezetőség által okozott csőd mellett is kitartó tréner.

Gellei úgy véli, felkészítették a csapatot, de kell az a katarzis élmény amit a szurkolók nyújtanak, hiszen ez viheti tovább a holtpontokon a csapatot. Ugyanakkor a fizikai felkészítésen túl többet kellett foglalkozni a játékosok lelkével is. Hiszen az elmúlt hetekben számtalan valós és valótlan információ érte őket, de függetleníteni kell magukat, és a pályán kell bizonyítaniuk.

Ináncsy: El akarják tőlem venni a sikert

Pénteken lemondásra szólították fel a Ferencváros elnökségének tagjai a klub elnökét, Ináncsy Miklóst. A testület tagjai kilátásba helyezték, hogy visszahívják az egyesületi vezetőt, amennyiben nem távozik önként. A levelet az elnökségi tagok közül Maglódi Lajos és Debreceni István nem írta alá. (Ugyanez a testület alig két hete még megerősítette posztján a lemondását benyújtó Ináncsyt.)

Az FTC elnöke a klub honlapján megjelent közleményben reagált a lépésre. Ebből kiderül, Ináncsy ragaszkodik pozíciójához.

"A bizalmatlansági kezdeményezés időzítése bizonyára nem véletlen. Erre ugyanis éppen akkor került sor, amikor a szlovák befektetővel való tárgyalások közvetlenül az aláírás előtti szakaszig jutottak el. Ez a fölszólítás azok érdekeit szolgálja, akik nem érdekeltek a Fradi ügyének rendezésében. Valószínűleg attól tarthatnak, hogy az eredményes befektetői tárgyalások révén az én nevemhez kötődik a siker, ami az FTC megmentését jelenti. Lehet, hogy akik vezető tisztséget akarnak betölteni a klubban, azoknak semmi sem drága, még az egyesület létérdekeit is képesek alárendelni saját személyes ambícióiknak.

Tekintettel arra, hogy a Ferencváros elsőszámú érdeke most a klub azonnali forráshoz juttatása, ezért mint - törvényesen megválasztott vezető - úgy döntöttem, hogy felelősséggel vállalt feladatomat addig folytatom, amíg ezek a tárgyalások be nem fejeződnek.

A kezdeményezéssel kapcsolatos döntésemet a tárgyalások eredményeitől teszem függővé."