Piroska
-2 °C
5 °C

A fiatalok ötöt lőttek a finneknek Eb-selejtezőn

2006.08.16. 21:17
A lebonyolítás miatt máris sorsdöntő meccset játszott a Megyeri úton az U21-es labdarúgóválogatott. Priskin Tamásék 5-0-s győzelme bízatató az oroszok elleni, szintén sorsdöntő találkozó előtt.

A lebonyolítás miatt már rögtön az első meccse sorsdöntő volt az U21-es futballválogatottnak. Ugyanis a háromcsapatos csoportban mindegyik csapat csak 2-2 meccset játszik, vagyis Róth Antal csapata a Finnország elleni hazai összecsapás után Oroszországban játszik, szeptember 6-án.

Jó kezdés

A meccs úgy kezdődött, ahogyan a magyar válogatott szerette volna, Priskin Tamásék rögtön átvették az irányítást. Az első félidő első felében azonban a fölény ellenére nem jöttek a gólok, Feczesin Róbert egy támadás alatt kétszer is nagyot hibázott például.

Huszonöt perc kellett az első gólunkhoz: az angol első osztályú Watford friss szerzeménye, Priskin gyönyörű cselekkel csinált magának helyet a tizenhatoson belül, majd hat méterről, bokából emelt a kapuba. (1-0)

Ennyi kellett csak ahhoz, hogy a 21 éven aluliakból álló együttes belelendüljön. A szünet előtt közvetlenül nőtt kétgólosra az előnyünk: Bori szaladt fel jól a jobb szélen, az sem akadályozta meg, hogy védője majdnem fejbe rúgta, beadott és Feczesin ezúttal nem hibázott, félfordulatból a léc alá lőtt. (2-0)

Hullámvölgy után villogás

A második félidő elején leült a hazaiak játéka, a szünetig egy helyzetig jutó finnek kedvet kaptak az egyenlítéshez, de a kedv nem volt elég a gólra.

Majdnem félóra kellett az újabb magyar gólig, de ez már a gálázás része volt. Ekkor, a 73. percben, a csereként beállt Tőzsér Dániel rúgatott gólt Balogh Bélával, aki a kapust és az előzékeny Priskint megelőzve gurított a hálóba. (3-0) Öt perccel később Tisza Tibor jobb oldali beadása megpattant egy védőn, a labdát a duplázó Priskin három méterről fejelte kapuba. (4-0) Két perc kellett a finnek teljes összeroppantásához, ismét Tisza indított és Feczesin is második gólját lőtte.

Az ötgólos siker azt jelenti, hogy egy oroszországi döntetlen nagy esélyt adna a csapatnak 16 közé jutásra. Ebben az esetben ugyanis az oroszoknak több mint öt góllal kellene győzniük Finnországban.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Finnország 5-0 (2-0)
Szusza Ferenc-stadion, 1500 néző, vezette: Einwaller (osztrák)
Magyarország: Kovács Z. - Pollák, Vaskó, Rodenbücher, Balogh B. - Magasföldi (Tőzsér, 68.), Vadócz, Sándor Gy., Bori (Tisza, 77.) - Feczesin (Kanta, 87.), Priskin
Finnország: Mäenpää - Lampi, Lehtonen, Halsti, Moisander (Hahuia, a szünetben) - Vuorinen, Manninen, Nyman, Aäritalo (Hetemaj, 71.) - Eremenko, Santala (Lehtinen, 64.)
Gólszerzők: Priskin (25., 78.), Feczesin (44., 80.), Balogh (73.)
Sárga lap: Priskin (58.), Magasföldi (65.) illetve Aäritalo (60.), Eremenko (84.)