Auguszta
-4 °C
2 °C

Nem a középszerűségért szerződtem Debrecenbe

2006.08.17. 15:15
A bajnoki címvédő Debrecen váratlan Bajnokok Ligája búcsúja után a tulajdonos, Szima Gábor bizalma megrendült a vezetőedzőben, Supka Attilában, egyszersmind a magyar labdarúgó edzőkben is. Szima ezért a cseh válogatott másodedzőjét, Miroslav Beraneket igazolta le, aki szerdán már meg is tartotta az első edzést. A szakvezető nyomatékosította: tisztában van a klub ambícióival, és hamarosan kezdi tanulni a magyart.

Csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be Debrecenben a cseh Miroslav Beraneket, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét, valamint segítőjét, a Szlovákiából érkezett Fieber Pétert. Fieber még a kilencvenes évek végén is aktív játékos volt, a német másodosztályban futballozott, a '90-es világbajnokságon helyet kapott a csehszlovák keretben.

Igyekszik tanulni a nyelvet

Szima Gábor, a DVSC Futball Szervező Zrt. elnöke az eseményen úgy fogalmazott, hogy Beranek személyében egy elismert szaktekintély érkezett Debrecenbe és nagyon bízik benne, hogy sikeres lesz a cseh tréner Magyarországon is.

"Szeretném megköszönni mindenkinek a szíves fogadtatást. Sajnos még nem beszélek magyarul, bízom benne, hogy ez nem lesz hátrányomra, igyekszem megtanulni" - kezdte a cseh szakember.

Hamarosan aláírják a szerződést is

"Gyorsan sikerült megállapodnunk a vezetőkkel, és a szerződést ugyan még nem írtuk alá, de ez is hamarosan megtörténik. A klub ambícióival tisztában vagyok, én sem a középszerűségért jöttem ide. Voltak ajánlataim máshonnan is, de nem akartam újra válogatottnál dolgozni, mert szükségem van a mindennapi munkára."

Beranek és Fieber reményüket fejezték ki, hogy magyar kollégáikkal, Herczeg Andrással és Mező Józseffel jól tudnak majd együttdolgozni. A két trénernek főleg az első hetekben lesz szükségük a debreceni szakemberekre, mivel nem ismerik a magyar bajnokságot, valamint annak együtteseit.

Hétfőn mutatkozik be a kispadon

Beranek többek között a Slavia Prahanál és a cseh U21-es válogatottnál dolgozott. A legutóbbi világbajnokságon a nemzeti csapat egyúttal Karel Brückner másodedzője volt.

A szakvezető hétfőn debütál a debreceni kispadon, amikor a DVSC-TEVA a Vasast fogadja a bajnokság harmadik fordulójában.

Az első edzést szerda délután már megtartotta, a Nemzeti sport beszámolója szerint néhányszor kieresztette a hangját, ha valami nem tetszett neki.