Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Koronával és rendszámtáblával búcsúztatták Illés Bélát

2006.08.19. 22:07
Az ötszáznegyven élvonalbeli mérkőzéssel és kétszáztizenöt góllal büszkélkedő Illés Béla búcsúmeccsén 2-2-es döntetlen született. "Több száz meccsen, több száz gól, ez a dal csak neked szól" - című dalt is elénekelték a legnagyobb királynak.

Remek hangulatú gálamérkőzéssel fejezte be aktív pályafutását Illés Béla, az MTK Budapest harmincnyolc éves labdarúgója.

Verebes és Kisteleki egymás ellen

A kék-fehérek nosztalgia alakulata - Verebes József, a gárda korábbi sikeredzőjének irányításával - 2-2-es döntetlent ért el a pirosban játszó All Star csapat ellen, melyet Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke gardírozott.

A hatvannégyszeres válogatott Illés minden megmozdulását - főként két gólját - vastapssal jutalmazta a hazai publikum, amely már jóval az este hét órakor kezdődő Sopron elleni bajnoki előtt kilátogatott a Hidegkuti Stadionba, hogy méltóképpen búcsúztassa egyik legnagyobb kedvencét.

Kék-fehér gép szárnyalt a pálya felett

Több ízben is megszólalt az "Illés Béla, a legnagyobb király" rigmus, valamint a "Több száz meccsen, több száz gól, ez a dal csak neked szól" refrénű dal is.

A találkozót követően egy kék-fehér színű repülő többször elhúzott a pálya felett, ezzel tisztelegve a Szombathelyről indult, majd a Honvédban is szép sikereket elért támadó előtt.

Korona és rendszámtábla

A szurkolók az összecsapást követően megkoronázták kedvencüket, valamint egy NBI-540 feliratú rendszámtáblát adtak át a játékosnak, utalva ezzel arra, hogy Illés 540 első osztályú mérkőzésen lépett pályára, ami magyar rekord.

Illés 215 gólt szerzett pályafutása alatt.